Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Neprekinjeno poslovanje

10.00 brezplačni E-seminar

Program

10.00 začetek
12.00 zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

E-seminarja se lahko udeležijo samo člani GZDBK. Udeležba je brezplačna. 

Dogodek je pripravila Sekcija za kakovost in inovativnost v sodelovanju z SIQ.

 

Kdaj: sreda, 15. april 2020, ob 10.00
Kje: v spletni učilnici programskega okolja Zoom

Namen in cilj predavanja je prikazati, kako sistematično prepoznati potencialne grožnje za ključna področja vašega poslovanja in kako vnaprej določiti ukrepe, s katerimi lahko zagotovimo neprekinjeno poslovanje podjetja in omilimo poslovno škodo v izrednih razmerah kot so današnje. 

Vljudno vabljeni!

Vsebina

Načrt neprekinjenega poslovanja (angl. Business Continuity Plan, BCP) je namenjen pripravi delovanja organizacije tudi v izrednih razmerah, v katerih se je trenutno znašel ves svet. S sistematičnim prepoznavanjem potencialnih groženj na ključnih področjih poslovanja in vnaprej določenimi ukrepi lahko zagotovimo neprekinjeno poslovanje organizacije, omejimo poslovno škodo, zaščitimo poslovne podatke, osebje, intelektualni kapital ...

Sedaj je čas, da tisti, ki imate izdelan načrt neprekinjenega poslovanja, ocenite njegovo primernost; vsi drugi pa razmislite, kako pristopiti k njegovi pripravi. In pri teh aktivnostih vam želimo pomagati, zato vas vabimo na brezplačni e-seminar: NEPREKINJENO POSLOVANJE.

Kaj bomo obravnavali : 

  • razumevanje pomena neprekinjenega poslovanja za stabilnost delovanja organizacije,
  • načrtovanje pristopa k pripravi načrtov na izredne dogodke,
  • analize poslovnih vplivov izrednih dogodkov (»business impact analysis«) in pravočasno ukrepanje,
  • ocena tveganj za zagotavljanje neprekinjenega delovanja ključnih procesov in funkcij,
  • obravnava praktičnih rešitev neprekinjenega delovanja – npr. odpoved dobavne verige, pomanjkanje večjega števila zaposlenih, izvedba del na drugi lokaciji in
  • odgovorili na vaša vprašanja.

 

Seminar je namenjen:

 

  • odgovornim za vzpostavitve sistemov vodenja in projektov izboljšav,
  • predstavnikom vodstva,
  • odgovornim za delovanje nabavne verige,
  • vsem, ki želite podrobneje spoznati zahteve standarda ISO 22301 za preventivno zaščito procesov in poslovne sposobnosti organizacije.

 

 

Predavatelj 

Mag. Miha Ozimek je opravil podiplomski specialistični študij informacijske varnosti s področja standardov informacijske varnosti in uvajanja politik varovanja informacij v organizacije. Od leta 2007 deluje kot presojevalec sistemov vodenja kakovosti in varovanja informacij na Slovenskem institutu za kakovost in meroslovje in je presojal sisteme kakovosti in informacijske varnosti v večini slovenskih podjetjih. Sodeluje z IP-RS pri pripravi organizacij na izvajanje dela skladno z določili zakonodaje (ZVOP-1, ZEKOM-1, ZVDAGA, itd). 

Kotizacija:

Udeležba na e-seminarju je brezplačna ob predhodni prijavi. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 14. 4. 2020. V nasprotnem primeru vam zaračunamo stroške organizacije izobraževanja v višini 25€.

Dodatne informacije: Andreja Vidrih, 07 33 22 184, andreja.vidrih@gzdbk.si