Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

WEBINAR: Obveznosti delavcev v delovnem razmerju (Kaj lahko naredi delodajalec, če delavec ne izpolnjuje obveznosti do delodajalca?)

Program

13.00 začetek
14.30 zaključek

Trajanje: 2 p.u.

Kotizacija

Člani: 49 € + DDV 
Ostali: 59 € + DDV

 

Kdaj: četrtek, 16. julij 2020, ob 13.00

Kje: Na vašem delovnem mestu ali od doma!

Vljudno vabljeni!

VSEBINA

 

Delavec ima v delovnem razmerju mnogo obveznosti, vendar o njih govorimo manj kot o obveznostih delodajalca. Obveznosti delavcev niso odvisne le od predpisana v zakonu, ampak tudi od internih aktov delodajalca in pogodbe o zaposlitvi. Razlikujejo se od delovnega mesta do delovnega mesta, od dejavnosti delodajalca in narave dela.

Delodajalci po navadi hitro prepoznajo, kdaj delavec krši obveznosti iz delovnega razmerja, pogosto pa to ostane le pri ugotovitvi. Torej delodajalci na podlagi ugotovljenega ne znajo odreagirati in ne poznajo svojih možnosti.

Delodajalci se običajno ne zavedajo prednosti, ki jih lahko zanje predstavlja opredelitev obveznosti delavcev v internih aktih. Če delavec krši takšno obveznost, lahko, v odvisnosti od teže kršitve, delodajalec delavcu izreče disciplinski postopek, opozorilo pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz krivdnega razloga ali celo redno ali izredno odpove pogodbo o zaposlitvi.


Na webinarju bomo za spremembo govorili o obveznostih delavca in o predpostavkah, ki jih mora delodajalec izpolniti, da lahko te obveznosti v praksi zaživijo.

Poiščite s tem izobraževanjem odgovore na vprašanja:

 

  1. Kaj, če delavec delodajalca ne obvešča o spremembah?
  2. Kaj, če ne javi, da ga ne bo v službo?
  3. Kaj, če je nevljuden do stranke?
  4. Kaj, če delavec krši bolniški stalež? In kako to ugotoviti?
  5. Kaj, če delavec pri delu ne uporablja predpisane zaščitne opreme?
  6. Kaj, če delavec malomarno opravlja svoje delo?
  7. Kaj, če delodajalec sliši, da ga delavec obrekuje?
  8. Kaj, če delavec v popoldanskem času opravlja dejavnost, ki je konkurenčna delodajalčevi?
  9. Kaj, če delavec ne želi opravljati dela po navodilu delodajalca?
  10. Kaj, če delavec ne upošteva navodil delodajalca?


Zaželjena je aktivna udeležba s primeri iz prakse. Vaša vprašanja ali dileme lahko predhodno pošljete na e-naslov nina.sab@gzdbk.si. Vsa prejeta vprašanja bodo posredovana predavateljici, odgovore pa boste prejeli na webinarju.


Webinar bo podkrepljen s številnimi dobrimi in slabimi primeri iz prakse! ...v katerih se bo lahko poistovetil vsak udeleženec!

 

Izobraževanje je namenjeno:

vodstvenemu kadru, kadrovnikom, pravnikom ter predstavnikom delodajalcev oz. neposrednih izvajalcev nadzora zaposlenih v delovnih okoljih.

 

Predavateljica
Maja Brajnik

Maja Brajnik, je pravnica, ki se že od začetka svoje kariere ukvarja z delovnopravnim svetovanjem. Delodajalcem dnevno odgovarja na vprašanja, ki jim predstavljajo največje izzive, pripravlja interne akte in svetuje pri izvedbi zahtevnejših delovnopravnih postopkov. Niso ji tuje posebnosti, ki izvirajo iz različnih dejavnosti delodajalcev in posameznih kolektivnih pogodb. Bogate izkušnje iz prakse ji pomagajo, da je pri svojem delovanju izrazito praktično naravnana, saj vedno išče kreativne in življenjske rešitve za še tako zapletena pravna vprašanja.

Ukvarja se tudi z varstvom osebnih podatkov, izobraževanjem zaposlenih, pripravi strokovnih člankov in predava pri različnih založbah in izobraževalnih inštitutih. Je tudi soavtorica knjige z naslovom Varstvo osebnih podatkov po uredbi GDPR.

Pri svojem delovanju je izrazito praktično in korektno naravnana, saj vedno išče najoptimalnejše in življenjske rešitve za vse deležnike.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, e-gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Posebni pogoji:

Izobraževanje bo potekalo v živo, prek Zoom-a.
Snemanje vsebine seminarja in naknadno predvajanje ni dovoljeno!

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 14. 7. 2020.
V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana,
številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20200716 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si