Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

WEBINAR: Delovnopravne dileme tretjega korona paketa v praksi in odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga

Program

13.00 začetek
14.30 zaključek

Trajanje: 2 p.u.

Kotizacija

Člani: 49 € + DDV 
Ostali: 59 € + DDV

 
Nov, 3. interventni zakon, nove dileme! S 1. 6. 2020 se ja začel uporabljati nov Zakon o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (ZIUOOPE).

Kdaj: torek, 16. junij 2020, ob 13.00

Kje: Na vašem delovnem mestu ali od doma!

Vljudno vabljeni!

VSEBINA

 

Nov, 3. interventni zakon prinaša novosti in spremembe na delovnopravnem področju. Uveden je bil nov ukrep o skrajšanju delovnega časa, ki se kombinira s čakanjem na delo. Poleg tega pa je bil za mesec dni podaljšan že znan ukrep čakanja na delo, ki ga nov zakon deloma spreminja.

Na webinarju bomo delodajalce opremili z znanjem, za katerega si v času korona ukrepov ne morejo privoščiti, da ga ne bi imeli. Obravnavali bomo ukrepe po novem interventnem zakonu, ne bomo pa pozabili niti na odpoved pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga in odpoved pogodbe o zaposlitvi s ponudbo nove, ki bosta žal prav tako pogosta ukrepa delodajalcev v naslednjih mesecih.


Obravnavali bomo:

 

  • Pod kakšnimi pogoji so na voljo ukrepi?
  • Kakšne so dolžnosti delodajalcev in pravice delavcev?
  • Kako pravilno pripraviti vso potrebno dokumentacijo - katere so obvezne sestavine obvestila o skrajšanem delovnem času in kakšen je postopek pred ZRSZ?
  • Kakšne so razlike med pravicami delavcev, ki delajo krajši delovni čas v primerjavi s pravicami delavcev, ki delajo skrajšan delovni čas?
  • Ali je ob spremembi delovnega časa potrebno skleniti novo pogodbo o zaposlitvi ali zadošča aneks?
  • Ali in kdaj se lahko v primeru uveljavljanja ukrepov delodajalec delavcem odpove pogodbo o zaposlitvi iz poslovnega razloga?
  • Na kaj moramo biti v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga še posebej pozorni?
  • Kakšna je razlika med odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga in odpovedjo večjemu številu delavcev?
  • Kakšna je razlika med odpovedjo pogodbe o zaposlitvi iz poslovnega razloga in odpovedjo pogodbe o zaposlitvi s ponudbo nove?

Zaželjena je aktivna udeležba s primeri iz prakse. Vaša vprašanja ali dileme lahko predhodno pošljete na e-naslov nina.sab@gzdbk.si. Vsa prejeta vprašanja bodo posredovana predavateljici, odgovore pa boste prejeli na webinarju.


Webinar bo podkrepljen s številnimi dobrimi in slabimi primeri iz prakse! ...v katerih se bo lahko poistovetil vsak udeleženec!

 

Izobraževanje je namenjeno:

vodstvenemu kadru, kadrovnikom, pravnikom ter predstavnikom delodajalcev oz. neposrednih izvajalcev nadzora zaposlenih v delovnih okoljih.

 

Predavateljica
Maja Brajnik

Maja Brajnik, je pravnica, ki se že od začetka svoje kariere ukvarja z delovnopravnim svetovanjem. Delodajalcem dnevno odgovarja na vprašanja, ki jim predstavljajo največje izzive, pripravlja interne akte in svetuje pri izvedbi zahtevnejših delovnopravnih postopkov. Niso ji tuje posebnosti, ki izvirajo iz različnih dejavnosti delodajalcev in posameznih kolektivnih pogodb. Bogate izkušnje iz prakse ji pomagajo, da je pri svojem delovanju izrazito praktično naravnana, saj vedno išče kreativne in življenjske rešitve za še tako zapletena pravna vprašanja.

Ukvarja se tudi z varstvom osebnih podatkov, izobraževanjem zaposlenih, pripravi strokovnih člankov in predava pri različnih založbah in izobraževalnih inštitutih. Je tudi soavtorica knjige z naslovom Varstvo osebnih podatkov po uredbi GDPR.

Pri svojem delovanju je izrazito praktično in korektno naravnana, saj vedno išče najoptimalnejše in življenjske rešitve za vse deležnike.

Kotizacija:

Cena zajema udeležbo na dogodku, e-gradivo in potrdila. Potrdila se izdajo na zahtevo udeleženca.

Posebni pogoji:

Izobraževanje bo potekalo v živo, prek Zoom-a.
Snemanje vsebine seminarja in naknadno predvajanje ni dovoljeno!

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 12. 6. 2020.
V nasprotnem primeru vam kotizacijo zaračunamo v celoti!

Plačilo

Kotizacijo predhodno nakažite na poslovni račun GZDBK pri NLB, d. d., Ljubljana,
številka SI56 0297 0025 6614 247, sklic 20200616 + matična številka vašega podjetja.
Matična številka GZDBK: 2295032. ID GZDBK za DDV: SI68152990.
Potrdilo o plačilu predložite najpozneje ob prihodu na dogodek.

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si