Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Delo na domu/na daljavo in pravica do odklopa

WEBINAR

18. 11. 2020

10.00 začetek
11.30 zaključek

Udeležba je brezplčna, a je obvezna predhodna prijava.

VPRAŠANJA IN PRIJAVE

Vprašanj na posvetu ne bo mogoče postavljati. Vaša vprašanja nam lahko postavite vnaprej
ob e-PRIJAVI.

 


Delo na domu (delo na daljavo) je v času COVID 19, postalo realnost, tudi za mnoge, ki ga niso nikoli prej prakticirali.

Postavilo se je pred nas kot prednost in kot izziv, kot odlično orodje in ponekod kot ovira. Naša zakonodaja je delo na domu predvidela že leta 1962 v posebnem zakonu, že pred Konvencijo Mednarodne organizacije dela št. 177 iz leta 1996, ki se mu posveča kot kompleksni delovnopravni problematiki. Urejajo ga že nekatere kolektivne pogodbe dejavnosti gospodarstva kot v določenih dejavnostih uporabljiv način dela. Danes se kaže kot nuja, potreba in realnost, ki po njej segajo delodajalci, ne le v izrednih razmerah, ampak tudi v mirnodobnem času.

Posvet o delu na domu/na daljavo se bo dotaknil tudi pravice delavcev do odklopa od tehnoloških in elektronskih sredstev kot aspekta zagotavljanja počitka zaposlenih in skrbi za varstvo in zdravje pri delu.

Z vabljenimi predstavniki FDV, MDDSZ, IDPF in predstavniki gospodarstva ter strokovnjaki GZS bomo pretresli delo od doma z relevantnih vidikov: ne le z delovnopravnega, vidika varstva in zdravja pri delu, fleksibilnosti, povračila stroškov za uporabo lastnih sredstev delavca pri tem delu, ampak tudi organizacije osebnega življenja in pravice do odklopa po zaključku delovnega časa pri opravljanju dela na ta način.

PROGRAM DOGODKA  IN PRIJAVA.

Vljudno vabljeni!

  


Podpornik dogodka



       

 

Dogodek poteka v sklopu projekta »Krepitev kompetenc na področju kolektivnega dogovarjanja« v celoti financirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, v okviru 11 prednostne osi, 11.2.2 specifičnega cilja: Krepitev usposobljenosti socialnih parterjev v procesih socialnega dialoga, zlasti na področju politik trga dela in vseživljenjskega učenja Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014 – 2020.