Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Stres na delovnem mestu zaradi koronavirusnih razmer

18. 3. 2021

13.00 začetek
14.30 zaključek

Trajanje: 2 pedagoški uri

Kotizacija

Udeležba je brezplačna, a je obvezna predhodna prijava.

E-PRIJAVA 

POLET

 

COVID-19 je spremenil način dela. Nekateri nismo nikoli prenehali fizično hoditi v službo, drugi delajo na daljavo … Ne glede na to, kje smo, nam je delo med pandemijo dodalo stres v vsakdanje življenje. Kako se spopadate s tem stresom, lahko pozitivno ali negativno, vpliva na vaše počutje. 

Ta posvet udeležence popelje skozi prepoznavanje nevarnosti in težav, ki jih prinaša pandemija.

Kdaj: četrtek, 18. marec 2021, ob 9.00
Kje: posvet bo potekal preko spleta in le v živo (brez posnetka, ki bi bil naknadno dostopen). Zato vabljeni, da nam v naprej zaupte svoja vprašanja in dileme, da vam na izobraževanju nanje čim bolj uporabno odgovorimo.

Posvet (Stres na delovnem mestu zaradi kronavirusnih razmer) je namenjena obravnavi vplivov pandemije COVID-19. Spremembe v našem načinu dela, naše zdravje, skrbi za naše ljubljene in sebe ter negotovost glede prihodnosti lahko otežijo osredotočenost in občutek umirjenosti in urejenosti. Naučili se boste strategij za obvladovanje stresa in dobili praktična orodja zase in svoje zaposlene.

 

Vljudno vabljeni!

Vsebina


udeležence popeljemo skozi prepoznavanje nevarnosti in težav, ki jih prinaša pandemija. Udeleženci:

 

- spoznajo vire, ki pomagajo prepoznati in razvrstiti nevarnosti in s tem sistematično oceniti tveganja in določiti prednostne naloge za nadzor teh tveganj;

- ugotovijo znake za prepoznavanje, ko se zaposleni bori s stresom in tesnobo in načine, kako pristopiti do takega zaposlenega;

Dobijo načine, kako lahko vodje in strokovnjaki s področja človeških virov pomagajo zaposlenim;

- dobijo praktične informacije, nasvete in vaje za preprečevanje stresa, za razumevanje telesa in duha ljudi ter obvladovanje čustev: učinkovite metode za lajšanje duševnih težav, protistresna dihalna vaja, preprosta vaja za sprostitev mišic, razumevanje stresa in obvladovanje stresa iz medijev.

 

 

Ciljna skupina

 

Posvet je namenjen delodajalcem, managerjem, kadrovskim delavcem, predstavnikom strokovne javnosti, pa tudi vsem ostalim, ki jih tema zanima in so tako ali drugače dejavni na tem področju.

Predavatelj

Ksenja Lorber

Ksenja Lorber je mediatorka ter trenerka reševanja konfliktov in mediacije pri CmNm - zavod (CmNm je Zavod Cerber - mediacija, svetovanje, izobraževanje, Novo mesto). Kot mediatorka, trenerka mediatorjev, trenerka obvladovanja konfliktov in mobinga, aktivna mediatorka in predavateljica je pridlobila bogate izkušnje ter reševala in razrešila številne konfliktne situacije. Že dobro desetletje izvaja tudi programe osveščanja o pomembnosti obvladovanja konfliktov, stresa, jeze, o komunikaciji in mediaciji. Mediacijo in spretnosti obvladovanja konfliktov uspešno uporablja pri delu z mladostniki, družinami, v gospodarstvu in lokalnem okolju. Je ena prvih mediatork Slovenije. Izvedla je več kot 2000 ur usposabljanj za mediatorje in drugih izobraževalnih programov s področja mediacije in obvladoanja konfliktov, srtresa, jeze … v šolah, podjetjih, na URSIKS ... Objavila je več prispevkov na konferencah, je soavtorica brošure "Šolska in vrstniška mediacija", uredila je prevod knjige Mediacija za menažerje in Vrstniki rešujejo konflikte. Je članica upravnega odbora Evropskega združenja za transformativno mediacijo.


Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 16. 3. 2021

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si

 

Posvet izvajamo v okviru projekta »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih (POLET)«, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Na dogodek se lahko prijavite tukaj.

Natisni Na seznam dogodkov »