Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Opravljanje čezmejnih storitev v Avstriji in Nemčiji ter poslovanje v Avstriji

5. 5. 2021

13.00 začetek
15.00 zaključek

VIRTUALNO

Udeležba je brezplačna.

Prednost pri zasedbi razpoložljivih mest imajo prednost člani GZDBK. 

e-PRIJAVA

 

 

Zakonske zahteve glede opravljanja poslovanja v drugih državah po EU ter napotitve so zahtevne. Spletni seminar je namenjen podjetjem in podjetnikom, ki svoje storitve ter posle opravljajo v Avstriji/Nemčiji in svoje zaposlene napotujejo v Avstrijo/Nemčijo. Predstavljeni bodo ključni izzivi in težave, ki se dogajajo pri opravljanju storitev v Avstriji/Nemčiji tudi glede na aktualne spremembe in zakonodajo. Predstavljena bodo pravila, ki se jih je potrebno držati pri čezmejnem opravljanju storitev, če hočete brez kazni ali celo brez poslovnega izgona v Avstriji/Nemčiji naprej poslovati.

 

Vljudno vabljeni!

Vsebina

 

 

√ Napotitev in prepustitev – Avstrija 2021

√ Napotitev in prepustitev – Nemčija 2021

√ Kolektivne tarife za leto 2021

√ Zaposlitev v več državah članicah EU

√ Registracija avstrijskega podjetja

√ Prodaja na stojnicah in preko spleta v Avstriji in Nemčiji

 

Predavatelj
mag. Johann Picej, davčni svetovalec, podjetniški svetovalec


Stb oz. mag. Johann Picej je davčni svetovalec z dolgoletnimi izkušnjami pri poslovanju na avstrijskem trgu. Davčna pisarna DDr. Jaklitsch & Mag. Picej iz Celovca je bila ustanovljena leta 1972, ki poleg davčnega svetovanja nudi tudi podjetniško svetovanje in računovodski servis. Podjetjem ponujajo storitve pri vstopu na avstrijski trg ter strokovno svetovanje glede delovnega in obrtnega prava, priglasitve obrtne dejavnosti v Avstriji, sklada za gradbince (BUAK), prijave na finančno policijo ter za stranke izvajajo ostale aktivnosti povezane z opravljanjem dejavnosti v Avstriji. 

 

Dodatna pojsnila:  mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si

 

Na dogodek se lahko prijavite tukaj.

 

 

 

DODATNO POJASNILO:
V slopu dogodka bomo prisotnim predstavili uporabne strokovne vsebine projekta NAPREJ, ki so na voljo brezplačno za vse delodajalce. 

 

Projekt NAPREJ 

Namen projekta  NAPREJ je pomagati podjetjem in njihovim zaposlenim, še posebej starejšim od 45 let, pri obvladovanju in preprečevanju psihosocialnih dejavnikov tveganja. V okviru projekta je oblikovan program celovite podpore podjetjem za obvladovanje in preprečevanje psihosocialnih dejavnikov tveganj (program PSDT).

V okviru projekta NAPREJ so brezplačno na voljo uporabni priročniki, članki, videoposnetki in ostalo strokovno gradivo. Več na https://www.naprej.eu

Projekt sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija.