Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Spletni seminar Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposleni

11. 11. 2021

13.00 začetek
15.20 zaključek

VIRTUALNO

Kotizacija

Spletni seminar je brezplačen. Prijave zbira MDDSZ do ponedeljka, 8. novembra 2021, na spletni povezavi

 


 

 

V okviru evropske kampanje Zdravo delovno okolje 2020-2022: Naredimo breme lažje za zdrava delovna mesta bo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) izvedlo spletni seminar Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih, ki bo potekal v četrtek, 11. novembra 2021, od 13. do 15.20 ure. 

 

 

Vljudno vabljeni!

 

Vsebina

 

Iz analize Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) izhaja, da so kostno-mišična obolenja in duševne stresne motnje, povezane z delom, že desetletja glavni vzrok zdravstvenega absentizma, dolgotrajne odsotnosti z dela, delovne invalidnosti in prezgodnjega upokojevanja delavcev. Analiza stanja kaže, da se njuna pojavnost v Sloveniji iz leta v leto povečuje, prav tako se zaradi njiju podaljšuje povprečno trajanje posamezne bolniške odsotnosti. 

Na spletnem seminarju Ergonomija na delovnem mestu in staranje zaposlenih bo izredna profesorica dr. Simona Šarotar Žižek predstavila model ravnanja s starejšimi zaposlenimi v digitalni dobi, vključno z obvladovanjem psihosocialnih dejavnikov tveganja za starejše zaposlene. Redni profesor dr. Zvone Balantič pa bo predaval o ergonomiji na delovnem mestu v luči staranja zaposlenih ter predstavil tudi strategijo ergonomskih izboljšav.

 

Spletni seminar je namenjen:

delodajalcem in delavcem, strokovnim delavcem za varnost pri delu, izvajalcem medicine dela, kadrovskim delavcem, delavskim zaupnikom za varnost in zdravje pri delu ter vsem, ki jih zanimata ergonomija na delovnem mestu in ravnanje s starejšimi zaposlenimi.

 

Predavatelja

dr. Simona Šarotar Žižek

Izredna profesorica za predmetno področje management poslovanja na Ekonomsko-poslovni fakulteti pri Univerzi v Mariboru.

Na fakulteti je tudi predstojnica Inštituta za management in organizacijo ter predstojnica usmeritve management in organizacija poslovanja (UN)

red. prof. dr. Zvone Balantič

Redni profesor na Fakulteta za organizacijske vede pri Univerzi v Mariboru. Habilitiran za področje človek v delovnem procesu.

»60 let tradicije pomeni dediščino, ki jo je potrebno spoštovati in negovati. To nas ne sme uspavati pri vključevanju v povsem nove načine družbenega sporazumevanja in prepoznavanja v teh okoljih. Pri sodobnih izzivih je potrebno slediti novim trendom, toda vse deležnike je potrebno spomniti na bazična znanja, ki izhajajo iz naših tradicionalnih področij.«

 

Kotizacija in prijave:

 

Kotizacije ni. Spletni seminar je brezplačen. Prijave zbirajo pri MDDSZ do ponedeljka, 8. novembra 2021, na spletni povezavi: https://form.jotform.com/212941991844364

V primeru dodatnih vprašanj glede dogodka lahko pišete na naslov: petra.zagmajster@vodik-marketing.si