Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Aktualne razmere na trgih energentov in nova zakonodaja v 2024

25. 5. 2023

14.00 začetek
15.00 zaključek

VIRTUALNO

Kotizacija

Člani GZDBK
imajo 15 % popust!

V prijavnici vpišite kodo "GZDBK", da se vam obračuna popust.

Prijave in plačila kotizacije potekajo neposredno na ZNS.

 

V sodelovanju z Združenjem nabavnikov Slovenije vas vabimo na virtualni dogodek. Ne pozabite uveljaviti 15 % popust pri kotizaciji za člane GZDBK. 

Eksplozija cen zemeljskega plina kot posledica agresije na Ukrajino ter posledično električne energije je na trgih EU lansko jesen povzročila intervencijo držav in ukrepanje za omilitev posledic energetske draginje tako za gospodinjstva kot podjetja. Cenovne kapice, državne garancije, subvencioniranje cen in drugi ukrepi so uspeli umiriti dogajanja na energetskih borzah in znižati cene energentov, čeprav so te še vedno nekajkrat višje od pred-covidnih. Slovensko gospodarstvo žal kljub pozivom strokovnjakov, da čim prej zakupijo energente tako za 2023 in celo 2024, temu v lanskem letu v veliki meri ni sledilo. Da se gospodarstvo ponovno ne bi znašlo v podobnem položaju, bo na tem srečanju Andrej Dernikovič iz GEN-I poglobljeno analiziral nabavo energentov za prihodnja obdobja. Predstavil bo razmere na energetskih trgih in predočil priporočila nabavnikom o optimalnih strategijah nakupov energentov. Zajel bo tudi pogled na napovedane spremembe energetske zakonodaje v letu 2024 ter možnosti ukrepanja podjetij za prilagoditev tem spremembam.

Vljudno vabljeni!

Vsebina:

  • nabava energentov za prihodnja obdobja, 
  • razmere na energetskih trgih, 
  • priporočila nabavnikom o optimalnih strategijah nakupov energentov, 
  • napovedane spremembe energetske zakonodaje v letu 2024 in
  • možni ukrepi podjetij za prilagoditev tem spremembam.


 

Predavatelj
Andrej Dernikovič

Andrej Dernikovič je produktni vodja področja elektrike in zemeljskega plina v GEN-I, ki že več kot 10 let svetuje podjetjem glede optimalne nabave energentov. Optimalna nabava pomeni tako pravilen čas nakupa kot pravilen način nakupa energentov. Kot energetski menedžer pa v podjetju skrbi tudi za področje učinkovite rabe energije in prodaje storitve na trgu rezerve moči.

Prijave in plačilo kotizacije:

Prijave in plačila kotizacije potekajo neposredno na ZNS. Kotizacija za člane ZNS je 50 € + DDV, za ostale je 170 € + DDV. 

Uveljavite 15 % popust, če ste zaposleni pri podjetju, ki je član GZDBK!

Po prijavi in plačilu kotizacije boste prejeli povezavo za udeležbo na virtualnem dogodku.


Prijave so odprte do vključno torka, 23. maja 2023.

PRIJAVA

 
Dodatna pojasnila: Združenje nabavnikov Slovenije, 040 572 108, info@zns-zdruzenje.si