Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zaščitite svojo organizacijo in informacijski sistem

Brezplačen e-seminar

9. 8. 2023

9.00 začetek
10.30 zaključek

Prijavo udeležbe in plačilo kotizacije uredite pri SIQ. 
 

Izobraževanje organizira in izvaja SIQ.


   

 


Pridružite se nam na kratkem strokovnem seminarju o kibernetski varnosti ter postanite osveščeni in pripravljeni na sodobne kibernetske grožnje. Ne zamudite te priložnosti za izboljšanje svojega znanja in svoje varnosti na spletu.

Prijavite se zdaj in zaščitite sebe ter svojo organizacijo pred nevarnostmi, ki prežijo na spletu.

Z vsakodnevnim naraščanjem in spreminjanjem kibernetskih napadov tako na organizacije kot posameznike je prepoznavanje napadov ključnega pomena za zagotavljanje varnosti. Organizacije imajo lahko na mestu vse varnostne kontrole, pa potem zatajijo pri fizični varnosti in izobraževanju uporabnikov.

Na seminarju se bomo osredotočali na tehnične napade in napade socialnega inženiringa, ki z roko v roki izkoriščajo ranljivosti. Vsak napad bo razčlenjen in razložen na realnih primerih.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

  • Napadi socialnega inženiringa: Spoznali boste, kako prepoznati in se zaščititi pred napadi, ki temeljijo na zavajanju in manipulaciji. Raziskali bomo različne vrste napadov, kot so napadi phishing, vishing in smishing, fizični vdori ter napadi z uporabo ključev USB in makrojev. Na realnih primerih bomo razložili, kako delujejo in kako se jim izogniti.
  • Napadi na gesla: Seznanili vas bomo z metodami, s katerimi napadalci poskušajo pridobiti dostop do gesel, in vam zaupali, kako ustvariti in uporabljati varna gesla. Naučili se boste, kako si zapomniti tudi dolga in zapletena gesla ter kako preprečiti nepooblaščen dostop do vaših računov
  • Iskanje informacij: Pogledali bomo, kako napadalci izrabljajo informacije, ki jih najdejo o posameznikih ali organizacijah na spletu. Svetovali vam bomo, kako se zaščititi in ohraniti zasebnost ter kako preprečiti nepooblaščeno dostopanje do osebnih podatkov.
  • Napadi deepfake / napadi AI: Raziskali bomo nevarnosti, povezane z manipulacijo in zlorabo umetne inteligence, kot so napadi deepfake. Spoznali boste, kako prepoznati in se zaščititi pred tovrstnimi napadi.
  • Kibernetska varnost in informacijska varnost: Naučili se boste razlikovati med kibernetsko varnostjo in informacijsko varnostjo ter razumeli njuno medsebojno povezanost. Spoznali boste ključne koncepte in pristope k zagotavljanju celovite varnosti vaših podatkov.


Poleg znanja, pridobljenega na usposabljanju, boste prejeli tudi uporabne nasvete, ki jih boste lahko takoj uporabili v praksi, tako da boste zaščitili sebe in svojo organizacijo. Med drugim boste izvedeli:

  • kako preveriti, ali so bili vaši dostopni podatki ukradeni, in kako ukrepati v takem primeru,
  • kako preveriti, ali je spletna stran, elektronsko sporočilo ali povezava škodljiva, ter kako prepoznati morebitne varnostne grožnje,
  • kako učinkovito preverjati informacije o sebi na spletu in kako ohraniti svojo zasebnost,
  • kako se odzvati v primeru kibernetskega napada in kakšni koraki so potrebni za obnovitev varnosti,
  • kako prepoznati kibernetske napade in različne oblike groženj, ki lahko ogrozijo vašo varnost.


Način dela

  • E-seminar bo potekal v spletni e-učilnici v živo.
  • Do dva dni pred izvedbo boste prejeli povezavo do spletnega izobraževanja.
  • Za nemoteno sodelovanje na on-line seminarju potrebujete računalnik z mikrofonom in kamero ter dostop do zanesljivo delujočega interneta.
  • Na prijavnici pri zapisu davčne številke izpolnite 8 x število 0.

Predavatelj
Adrien Žitko

Adrien Žitko je etični heker, izvajalec preverjanja informacijskih tehnologij in specialist kibernetske varnosti, zaposlen na SIQ Ljubljana. Z vdornimi testi se ukvarja že zadnjih slabih pet let. V prostem času se redno izobražuje s pomočjo različnih CTF in HackTheBox ter drugih tekmovalnih aktivnosti. Trenutno je nosilec certifikatov CEH ter CompTia Security+. Njegova znanja zajemajo notranje in zunanje varnostne preglede in varnostne preglede spletnih aplikacij. Predaval je na odmevnih konferencah, kot so Infosek, Inat Summit (How is cloud changing or challenging cyber security) in Maritime cyber security. V svoja predavanja vključuje aktualne in sveže dogodke s področja informacijske varnosti. V preteklosti je imel številne izvedbe delavnice SPLETNE PREVARE – nevarnost vsakega uporabnika elektronske naprave in delavnice Kaj boste storili, če ste vi ali vaša organizacija tarča kibernetskega napada ali spletne prevare.

PRIJAVE in KOTIZACIJA:

Kotizacija vključuje pripravo in izvedbo izobraževanja, gradivo, potrdilo o udeležbi. 

Prijave, plačilo kotizacije in podrobnejša pojasnila o izobraževanju uredite pri:

SIQ LJUBLJANA, Mašera-Spasićeva ulica 10, SI-1000 Ljubljana, Slovenija
Bojan Varga, 01 47 78 108, bojan.varga@siq.si, www.siq.si.

 

Dodatna pojasnila: Urška Uršič, 07 33 22 184, urska.ursic@gzdbk.si 

 

Eva Pintarič je po izobrazbi univ. dipl. kemije. Delovne izkušnje si je nabirala najprej kot analitik v kemičnem laboratoriju, nato kot vodja biokemičnega laboratorija, najdlje pa kot strokovna delavka na področju varnega in zdravega dela ter varstva pred požarom. Je zunanja sodelavka pri SIQ, deluje kot vodilna presojevalka za sisteme vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem in vodenja varnosti in zdravja pri delu. Med drugim pa že od leta 2014 aktivno sodeluje kot predavateljica v programu Čili za delo na Kliničnem inštitutu za medicino dela, prometa in športa.