Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zbor članov SOE s predavanjem Ogljični odtis in GRI kazalci

SOE

Program

13.00 Zbor članov
13.30 Predavanje
15.00 Zaključek

Trajanje: 2 uri

Kotizacija

Dogodek organiziramo samo za člane GZDBK. Udeležba je brezplačna.

Sekcija za okolje in energijo

Kdaj: četrtek, 22. september 2011, ob 13.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Namen in cilj zbora članov:
Letno srečanje članov sekcije, na katerem bomo obravnavali poročilo o delu v preteklem obdobju in predstavili program dela za obdobje oktober 2011-september 2012. Zbor članov vsakokrat popestrimo s predavanjem z aktualno tematiko, tokrat bo tema ogljični odtis in GRI kazalci.

Na zbor članov vabimo vse dosedanje člane SOE, kakor tudi vse ostale, ki bi to želeli postati. Članstvo v sekciji je brezplačno za vse zaposlene v podjetjih naših članov. Vljudno vabljeni!

Pristopite k sekciji! Pristopna izjava SOE

Dnevni red:

 

  1. Otvoritev zbora članov Sekcije za okolje in energijo
  2. Sprejem poročila o delu v obdobju oktober 2010-september 2011
  3. Predstavitev in sprejem programa dela za obdobje oktober 2011-september 2012
  4. Razno 

Predavanje
Ogljični odtis in GRI kazalci

Izračun ogljičnega odtisa postaja tržno orodje in hkrati standard kakovosti. Države ga uvajajo kot obvezen element, z njim se vse bolj izkazujejo podjetja, vedno pogosteje ga zahtevajo državljani in kupci. Vedno večje število podjetij v svetu se odloča za pripravo letnih poročil o njihovem trajnostnem razvoju, ki jih lahko izkoristijo za odmevno promocijo svoje zaveze družbeno odgovornemu ravnanju. Pri tem je pogosta priprava poročila o trajnostnem razvoju na podlagi GRI kazalcev (GRI je sistemsko dolgoročen, transparenten in verodostojen način spremljanja kazalcev in priprave poročila o trajnostnem razvoju podjetja oziroma organizacije). 

Na strokovnem predavanju vam bodo strokovnjaki slovenskega okoljskega portala Zelena Slovenija (podjetje Fit media d. o. o.) mag. Vanesa Čanji, dr. Darja Majkovič in dr. Gašper Gantar predstavili temeljne koncepte ogljičnega odtisa in z njimi povezane standarde in metodologije za izmero in upravljanje z ogljičnim odtisom. Teorijo bomo podkrepili s primeri rešitev v praksi. Poudarek bo na takojšnjih koristih, ki jih ogljični odtis ponuja. Dodatno se bomo poglobili še v pripravo poročila o trajnostnem razvoju na podlagi GRI kazalcev.

Prijave:

Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Skrajni rok za morebitno pisno odpoved je 19. 9. 2011.

Dodatne informacije: Polona Muhič, 07 33 22 180, polona.muhic@gzdbk.si