Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Projekti

Širjenje ideje projekta pot

Uspeh št. 15

Projektu POT (Pomagajmo Odkrivati Talente) sta se v lanskem letu pridružili dve srednješolski izobraževalni ustanovi, to sta ŠC Novo mesto in Gimnazija Novo mesto.

V okviru projekta smo skupaj z ostalimi soorganizatorji gostili uglednega kemika, dobitnika številnih nagrad in priznanj, prof. dr. Ivana Lebana. Ta je dijakom novomeške Srednje elektro šole in tehniške gimnazije pokazal nekaj zanimivih trikov (kako najlaže in najhitreje zložiti vrečko ali majico) in poskusov, s katerimi je na preprost način pojasnil pojave iz vsakdanjega življenja (npr. neonske napise, gorečo moko in suhi led).

Januarja letos pa smo sodelovali pri organizaciji kariernega dneva na Gimnaziji Novo mesto, poimenovanega "Kam po maturi?". Na dogodku so sodelovale fakultete, za katere je na gimnaziji največje zanimanje. Vsako predstavitev fakultete je popestril predstavnik iz prakse za posamezno področje, med njimi kar nekaj naših članov.

Tudi tokrat smo dokazali, da projekt POT nima meja in ga lahko udejanjamo skozi različne vrste dejavnosti, ki jim je skupno navduševati mlade o pomenu znanja, ki bo lahko pripeljalo do zaposlitve in ga regionalno gospodarstvo tudi potrebuje.

Nazaj