Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice - Nina Šab

Četrtič zapored na karierno zaposlitvenem sejmu

Oktobra letos smo četrto leto zapored nastopili kot regija na karierno-zaposlitvenem sejmu Moje delo v Ljubljani. Kljub nemirnim časom in manjši stopnji zaposlovanja novih sodelavcev se uspešna podjetja zavedajo, da je prisotnost na tovrstnih sejmih potrebna.

Uspeh št. 18

Dolenjska podjetja so se tudi letos, 24. in 25. oktobra, že četrtič zapored pod okriljem Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) predstavila na karierno-zaposlitvenem sejmu Moje delo, ki že deseto leto poteka na ljubljanskem Gospodarskem razstavišču. Predstavilo se je šest uglednih podjetij, članov GZDBK: Adria Mobil, Krka, Mikrografija, Revoz, Terme Krka in Zavarovalnica Tilia. Iskalci zaposlitve so izkazali velik interes za delo v dolenjskih podjetjih, saj razstavni prostor ni sameval niti za trenutek. Tokrat je število obiskovalcev v dveh dneh presegel 21 000, saj je vzporedno potekal tudi sejem Študentska arena.

Sejemski nastop podjetja na karierno-zaposlitvenem sejmu ne pomeni le priložnosti za individualno spoznavanje iskalcev dela, ampak je to tudi možnost, da v zelo kratkem času spoznajo večje število potencialnih sodelavcev, si dopolnijo bazo kandidatov za poznejša kadrovanja in učinkovito promovirajo svoje podjetje kot dobrega delodajalca.

Sejem so nekateri delodajalci izkoristili tudi kot priložnost za organizirano predavanje, na katerem so se lahko predstavili večji skupini zainteresiranih obiskovalcev istočasno.

GZDBK še vedno ostaja edina gospodarska zbornica, ki na sejmu Moje delo združuje regionalna podjetja ter skrbi za njihov skupen nastop. Ta se je izkazal kot pozitivna, sinergična izkušnja vseh udeleženih.  

Nazaj