Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice - Judita Ledič

Okrogla miza z ministrom Vizjakom

FEBRUARJA JE POTEKALA OKROGLA MIZA O PRIPRAVI NOVE ZAKONODAJE NA PODROČJU REFORME TRGA DELA V SKUPNI ORGANIZACIJI DRUŠTVA ZA KADROVSKO DEJAVNOST DOLENJSKE IN BELE KRAJINE IN SEKCIJE ZA RAVNANJE S ČLOVEŠKIMI VIRI.

Uspeh št. 19

Društvo za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine želi s svojo programsko usmeritvijo prispevati k uveljavljanju, napredku, razvoju in spodbujanju večje vloge kadrovske funkcije znotraj podjetij kot tudi v širšem družbenem okolju. V ta namen tudi zelo uspešno sodeluje s Sekcijo za ravnanje s človeškimi viri v okviru GZDBK že od leta 2008.

Na okrogli mizi je bila predstavljena nova zakonodaja na področju trga dela. Od reforme trga dela, ki je pred vrati, pričakujejo veliko tako delodajalci kot tudi potencialni iskalci zaposlitve.

Predstavitve se je udeležilo okrog 50 predstavnikov podjetij iz regije. Minister za delo, družino in socialne zadeve mag. Andrej Vizjak je udeležencem predstavil predvidene spremembe delovnopravne zakonodaje, katerih namen je predvsem zmanjšanje segmentacije in povečanje konkurenčnosti. Kot je bilo videti iz razprave, delodajalce najbolj skrbi ustrezno razreševanje fleksibilnosti trga dela.

Minister je udeležence na kratko seznanil tudi s potekom pogajanj s socialnimi partnerji ter napovedal sprejetje reforme predvidoma v začetku aprila.

Nazaj