Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice - Nina Šab

Pustolovski park Otočec: Obetajo se nove pustolovščine!

Priprave na izgradnjo parka so se začele že lansko pomlad. Investitorji projekta so Terme Krka, partnerja sta Turistično društvo Otočec in Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine. Vrednost projekta, ki je deloma sofinanciran s sredstvi LEADER in LAS, je ocenjena na približno 145 tisoč evrov.

Uspeh št. 20

Dolenjska turistična ponudba je od 19. aprila 2013 bogatejša za pustolovski park. Na gozdnem območju Otočca, v neposredni bližini Hotela Šport in s pogledom na edinstveni rečni grad Otočec, so športnim in adrenalinskim navdušencem na voljo 4 plezalni poligoni s skupno 45 postajami in 46 elementi spretnosti – za inovativno in razburljivo obliko rekreacije v naravi. Doživljajska pustolovščina omogoča pogled na svet z druge perspektive ter izziva vzdržljivost in pogum obiskovalcev. Vsak od njih si sam izbere sebi primerno težavnostno stopnjo, ki jo premaguje od dve do tri ure. Vse poti so prilagojene naravni postavitvi dreves, zato je vsaka zase povsem edinstvena.

Obiskovalci se dvignejo med drevesne krošnje, kjer se po poligonu, ki ga sestavljajo mostovi, lestve, mreže in podobni pripomočki, odpravijo na razburljivo plezalno popotovanje med drevesi.

Nad parkom se navdušujejo tako posamezniki kot skupine, družine in delovni kolektivi. Z ekološko naravnanimi razvedrilnimi dejavnostmi v naravi obiskovalci krepijo svoje gibalne in psihične sposobnosti ter na novo odkrivajo željo po timskem delu.

Park je koristno doživetje za otroke, ki danes preveč časa preživljajo pred različnimi ekrani in pozabljajo na čare gibanja v naravi. Kljub varnostnim vrvem so med plezanjem neodvisni, zaradi varnostnih vrvi pa lahko med preskušanjem svojih sposobnosti in meja po mili volji padajo in premagujejo različne strahove. Plezanje izboljšuje njihovo ravnotežje in usklajeno gibanje, krepi koordinacijo v prostoru ter blaži njihov strah pred globino. Hkrati navaja na spoštovanje pravil in reda.

Nazaj