Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice - Katarina Žunič

Podelitev nacionalnih priznanj za najboljše inovacije

Gospodarska zbornica slovenije (GZS) je že enajsto leto zapored podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javnih raziskovalnih zavodih. Podeljenih je bilo 11 zlatih, 20 srebrnih, 9 bronastih priznanj in 2 diplomi. GZS je nagradila tudi najinovacijo leta po izboru javnosti. V finalnem izboru so sodelovala tudi najbolje uvrščena podjetja iz naše regije in prejela 1 zlato, 3 srebrna ter 1 bronasto proznanje.

Uspeh 22

Zlato priznanje so prejeli inovatorji iz podjetja KRKA, d. d., Novo mesto za inovacijo dvoplastne tablete s kombinacijo zdravilnih učinkov za zdravljenje povišanega krvnega tlaka.

Srebrno priznanje so prejeli inovatorji iz podjetij ADRIA MOBIL, d. o. o., za inovacijo razvoja skupine prikolic Astella Giam Edition, TEM ČATEŽ, d. d., za inovacijo elektronsko stikalo in zatemnilnik touch in TPV, d. d., za inovacijo avtomobilskega sedeža s samodejno po višini nastavljivim vzglavnikom z možnostjo ročne nastavitve vzglavnika.

Bronasto priznanje sta prejela inovatorja iz podjetja PROPAGANDA, Dejan Durini, s. p., za inovacijo CircleTime, prvi vrtljivi krožni koledar na svetu.

GZS je priznanja za najboljše inovacije podelila v okviru Dneva inovativnosti. Priznanje na nacionalni ravni predstavlja najvišje inovativne dosežke slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. Število in kakovost prijavljenih in nagrajenih inovacij so jasen pokazatelj, da ima Slovenija velik potencial za dvig konkurenčnosti gospodarstva, kar je v zdajšnjih zaostrenih gospodarskih razmerah toliko pomembneje.

Vabimo vas, da svoje inovacije prijavite na razpis za podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2013, ki bo objavljen januarja 2014. Predstavite dosežke svojega podjetja v regiji in širše ter izkoristite promocijo, ki vam jo nudi prijava na razpis.

Nazaj