Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

ISIT 2009

Mednarodno znanstveno konferenco Informacijska družba in informacijska tehnologija ISIT 2009, ki je potekala v Dolenjskih Toplicah 12. in 13. oktobra 2009, je organizirala Fakulteta za informacijske študije v Novem mestu (FIŠ). Na konferenci je sodelovalo približno 70 udeležencev iz Slovenije, s Hrvaške, iz Srbije, Avstrije, Italije,Velike Britanije, Skandinavije, Pakistana in Združenih držav Amerike.

Uspeh št. 6

Namen dvodnevnega cikla predavanj je bil poleg pomembne izmenjave znanja in izkušenj tudi trdna umestitev FIŠ in Novega mesta na zemljevid središč znanja s področja informacijske tehnologije. Na konferenci so bile obravnavane teme informacijske družbe in informacijske tehnologije, informacijske tehnologije v poslovnem okolju, v nevladnih organizacijah in informacijske tehnologije na splošno. Med uglednimi predavatelji, domačimi in tujimi strokovnjaki, ki so predstavili lastne raziskave in zamisli, sta se konference udeležila Kevin C. Desouza z univerze v Washingtonu iz ZDA in Ben Light z britanske univerze v Salfordu.

Vzporedno s prvim dnevom konference je potekal tudi 1. Gospodarski forum IKT, ki ga je FIŠ organiziral v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Dolenjske in Bele krajine. Nanj smo povabili vodje IT oddelkov slovenskih podjetij. Osrednja dogodka foruma sta bila predavanje Kevina C. Desouze in delavnica z naslovom Enterprise 2.0 - Practical use of Collaborative tools in Enterprise, ki jo je vodil Aleš Čerin, sofinancirala pa Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije.

Pozitivne izkušnje udeležencev na konferenci in močan mednarodni programski odbor so velika spodbuda FIŠ za organizacijo naslednje mednarodne znanstvene konference Informacijska družba in informacijska tehnologija ISIT 2010, ki bo predvidoma potekala v začetku oktobra 2010.

 
Isit 2009

Nazaj