Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

16. seja upravnega odbora

Uspeh št. 8

Na aprilski seji upravnega odbora je bil poudarek predvsem na srečanju s predstavniki GZDBK v različnih regijskih in državnih ustanovah.

Uvodoma je bila podana informacija o poteku gradnje manjkajočega odseka avtoceste Hrastje–Ponikve in Ponikve–Pluska. Dela na trasi potekajo intenzivno, vse pa zato, da bomo 30. junija 2010 le dočakali težko pričakovano odprtje manjkajočega odseka. V nadaljevanju seje je bila podana informacija o projektiranju prvega odseka južnega dela 3. razvojne osi. Projektiranje poteka po časovnem načrtu, strokovno sta rešena najzahtevnejša dela projekta, in sicer navezava na avtocesto pri Novem mestu in predor skozi Gorjance. Dokončanje projektnih podlag je predvideno v letošnjem oktobru, čemur bo sledila javna razgrnitev. Na drugem odseku (od Malin do Metlike ter mimo Semiča do Črnomlja) pa je bil zaključen razpis za izdelavo projektnih podlag in izbran projektant. Trenutne dejavnosti sledijo časovnim načrtom.

 

Člani upravnega odbora so vnovič poudarili pomen 3. razvojne osi za razvoj Dolenjske in Bele krajine ter podprli prizadevanja za čim hitrejši začetek gradnje.

V nadaljevanju seje je upravni odbor potrdil kodeks ravnanja s človeškimi viri, sprejet na zboru članov Sekcije za ravnanje s človeškimi viri, o čemer več na drugih straneh te številke Uspeha.

Osrednja tema tokratne seje je bila namenjena srečanju s predstavniki GZDBK v različnih regijskih in državnih ustanovah. Naši predstavniki med drugim sodelujejo v Regionalnem razvojnem svetu, v upravnem odboru fakultete za informacijske študije, upravnem odboru fakultete za industrijski inženiring, upravnem odboru fakultete za organizacijske študije, Svetu zavoda Šolski center Novo mesto, Svetu ZZZS, Območne enote Novo mesto, ter v Svetu agencije Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu. Na seji so bili še predsedniki sekcij, ki delujejo pod okriljem GZDBK. Srečanje je bilo namenjeno predstavitvi delovanja zbornice, spregovorili smo o poslovanju v minulem letu, letošnjih načrtih ter o prednostnih nalogah in načinu dela zbornice. Zanimivo je bilo prisluhniti predstavitvi izkušenj naših predstavnikov. Srečanje je bilo pomembno, saj so prav predstavniki gospodarstva v različnih ustanovah najpomembnejši glasniki vizije in poslanstva zbornice, s svojim zgledom in strokovnostjo pa pomembno prispevajo k ugledu gospodarstva in regije kot celote.

Vsi skupaj si prizadevamo, da s svojim zgledom in strokovnostjo prispevamo k ugledu gospodarstva in regije kot celote.

Nazaj