Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Sekcija seniorjev

Obisk Krke

Uspeh št. 12

Člani sekcije seniorjev pri gzdbk so 13. maja 2011 obiskali Krko, d. d. Z velikim zanimanjem, spoštovanjem in ponosom smo spremljali Krkino uspešno zgodbo, ki nam jo je predstavil naš gostitelj predsednik uprave in generalni direktor Jože Colarič, za kar smo mu zelo hvaležni.

Krka se uvršča v vrh generičnih farmacevtskih podjetij v Evropi. Osnovna dejavnost je proizvodnja in prodaja zdravil na recept, izdelkov za samozdravljenje, kozmetičnih in veterinarskih izdelkov. Usmerjena je predvsem v razvoj lastnih visoko kakovostnih zdravil z dodano vrednostjo, ki jih trži pod lastnimi blagovnimi znamkami in prodaja v več kot 70 državah od Vladivostoka do Dublina. Krka utrjuje svojo mednarodno prisotnost s podjetji in predstavništvi v tujini ter z lastnimi proizvodno-distribucijskimi centri na Poljskem, v Ruski federaciji in na Hrvaškem.

Po izčrpni predstavitvi smo si pod vodstvom vodje službe za odnose z javnostmi Elvire Medved ogledali še obrat za proizvodnjo trdnih oblik zdravil NOTOL. Prav NOTOL nas je s svojim konceptom vertikalnega pretoka materialov in avtomatizacije notranjega prevažanja ter z novo proizvodno filozofijo, ki zagotavlja izdelke vrhunske kakovosti, navdušil. 

Zelo zanimivi so bili tudi pogovori ob izvirni in dišeči kulinariki, med katero smo se pogovarjali o novih projektih, s katerimi bomo tudi mi seniorji prenašali znanje na mlade generacije.

Med svojim obiskom smo začutili, da Krka s svojim čutom za družbeno odgovornost in skrbjo za okolje tvorno prispeva k zdravju in počutju sedanjih in prihodnjih generacij ter sledi svojemu sloganu živeti zdravo življenje.

Nazaj