Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Projekti

Če imaš cilj, boš našel tudi pot

TAKO SE GLASI NEKI AFRIŠKI PREGOVOR. MI IMAMO OBA. IZ SKUPKA IDEJ SMO NAJPREJ DOLOČILI CILJ, NATO SE JE OBLIKOVALA POT. TA JE SICER KRATICA ZA PROJEKT POMAGAJMO ODKRIVATI TALENTE.

Uspeh št. 13

Če smo na začetku razmišljali predvsem o promociji tehnike in naravoslovja, lahko danes zapišemo, da želimo s projektom spodbujati tiste vrste znanj in izobraževanj, ki imajo velik potencial za prihodnost. Od začetnih delavnic danes razmišljamo o različnih vrstah dejavnosti, s katerimi želimo navduševati mlade o pomenu znanja, ki bo lahko pripeljalo do zaposlitve.

K projektu smo pred časom pritegnili Sekcijo seniorjev, ki se je dejavno vključila in oblikovala program nadaljnjega poteka projekta. Na vsaki izmed dveh osnovnih šol, OŠ Center in OŠ Brusnice, ki sta se odzvali naši pobudi, so seniorji maja in junija pripravili 5 delavnic po eno šolsko uro. Upokojeni strokovnjaki in menedžerji so osnovnošolcem predstavili poklice, ki so jih opravljali, kot npr. farmacevt, strojnik, metalurg. Na delavnicah so učenci dobili pregled nad kariero seniorjev, ki imajo obilo znanja in izkušenj, ter iz prve roke izvedeli stvari, ki so jih za posamezno stroko morebiti zanimale. Če smo s takšnim pristopom uspeli olajšati odločitev za nadaljnje šolanje vsaj enemu izmed prisotnih osnovnošolcev, je naša POT prava.

Zavedamo se, da do rezultatov ne bomo prišli čez noč, temveč bo za to potrebno daljše časovno obdobje, zato bomo s širjenjem ideje nadaljevali. Sekcija seniorjev ima za jesen že pripravljene nove delavnice. Verjamemo, da bomo lahko čez deset let pogledali na prehojeno POT in s ponosom rekli, da smo uspeli narediti premike.

Nazaj