Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Pakt za mlade: Vabimo vas na mreženje mladih z delodajalci v Novem mestu

Program

10.00 začetek
13.00 zaključek

Trajanje: 4 ure

Udeležba je brezplačna za vse. Obvezna je predhodna prijava udeležbe z e-prijavnico. 

Dogodek organiziramo v sodelovanju z Inštitutom za razvoj družbene odgovornosti – IRDO v sklopu projekta Pact for Youth (PaktZaMlade)

Kdaj: petek, 6. september 2019, ob 10.00
Kje: v sejni sobi GZDBK (Novi trg 11 - II. nadstropje, Novo mesto)

Mladi Vas potrebujejo kot primer uspešnega delodajalca in osebe iz poslovnega sveta z veliko izkušnjami, Vi pa morda energijo in ideje mladih ter potencialni kader za zaposlitev. Verjamemo, da bomo  skupaj prispevali k zagotavljanju družbene odgovornosti – h krepitvi ekonomske, zakonske, etične in filantropske odgovornosti.
 
Mladi potrebujejo ustrezno podporo pri prehodu iz študija v prvo zaposlitev, ki mora biti praktično naravnana. Da bi to lahko dosegli, je zanje ključnega pomena mreženje, sodelovanje s podjetji, izobraževalnimi ustanovami in mladinskimi organizacijami.

Vabimo Vas, da se nam pridružite na dogodku regionalnega mreženja kot delodajalci in mladim predstavite svoje delo in podjetje/organizacijo ter odgovorite na njihova morebitna vprašanja.

Mladi, podjetniki/delodajalci in predstavniki izobraževalnih organizacij so na dosedanjih dogodkih, ki so potekali v slovenskih regijah ugotovili, da so tovrstna srečanja nujna za boljše povezovanje mladih z delodajalci v regiji, pa tudi za povezovanje podjetnikov s podjetniki in izobraževalnimi ustanovami. Regionalna srečanja so že potekala v Mariboru, Celju, Ljubljani, Murski soboti in Kopru. Po današnjem srečanju v Novem mstu, se bodo mreženja izvedla še v Kranju in Novi Gorici.

Vljudno vabljeni!

O PROJEKTU:

Pakt za mlade (angleško Pact for Youth) predstavlja medsebojno sodelovanje poslovnih in EU voditeljev na pobudo CSR Europe, z namenom povečati poslovno-izobraževalna partnerstva za zaposljivost in vključenost mladih. V Sloveniji mreženje izvaja Inštitut za razvoj družbene odgovornosti – IRDO. Kampanja združuje več kot 100 mladih s celotne Slovenije s potencialnimi delodajalci. Več na: http://www.paktzamlade.si/

VABLJENI K SODELOVANJU!

Pismo o nameri - delodajalci
Pismo o nameri - izobraževalci
Brošura za šole P4Y
Evropski Pakt za Mlade - kratka predstavitev
Vodnik za sodelovanje v Paktu za Mlade 

Srečanje bo izvajal  
IRDO

IRDO je akronim za Inštitut za razvoj družbene odgovornosti.  Ustanovljen je bil leta 2004 za raziskovanje in pospeševanje razvoja družbene odgovornosti v Sloveniji in v svetu. Povezati ključne akterje na področju razvoja družbene odgovornosti (podjetja, vlado, civilno družbo, medije, strokovnjake…), izvajajajo dejavnosti in kampanje za osveščenost širše družbe o pomenu družbene odgovornosti v Sloveniji in spodbujajo družbeno odgovorno delovanje v praksi. Več na: http://www.irdo.si

Prijave:

Udeležba je brezplačna za vse. Prijave sprejemamo do zapolnitve razpoložljivih mest. Pri zasedbi mest imajo prednost člani GZDBK.
Obvezna predhodna prijava z e-prijavnico.

 

Dodatna pojasnila: mag. Nina Šab, 07 33 22 185, nina.sab@gzdbk.si