Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Sonja Jakovljević

INFOTEHNA Skupina, d. o. o.

Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine nas vedno znova prijetno preseneča z zanimivim naborom izobraževanj. Na njihovih dogodkih srečujemo izjemno kakovostne predavatelje; vseskozi neumorno iščejo nove priložnosti, obenem pa so vedno pripravljeni prisluhniti tudi morebitnim željam svojih članov. Domača gospodarska zbornica tako brez dvoma predstavlja najpomembnejše ter najbolj koristno središče usposabljanja v regiji.

Darja Vranič

Begrad, d. d.

Izobraževanja, ki jih organizira GZDBK, so z vidika naše družbe in njenih hčerinskih družb dobrodošla, saj se nam ni treba voziti na seminarje in delavnice v Ljubljano oz. druga mesta po Sloveniji, ker dobimo kakovostne informacije tudi na izobraževanjih, ki jih organizira GZDBK. So tudi cenejša od ostalih primerljivih izobraževanj drugod po Sloveniji, udeležujemo pa se jih zaradi:

 

  • potrebe po osvežitvi, obnovitvi in utrditvi že pridobljenega znanja ter pridobitvi novega,
  • navezovanja stikov z drugimi udeleženci izobraževanj,
  • izmenjavanju izkušenj in dobrih praks.


Udeleženci izobraževanj lahko drug drugemu s koristnim nasvetom priskočimo na pomoč in rešimo konkreten problem ter si na ta način pomagamo pri vsakdanjem delu.

Redno tudi spremljamo napovednik izobraževanj in se udeležujemo tistih izobraževanj, ki so za nas in naše področje dela zanimiva in aktualna.

Tomaž Savšek

TPV, d. d.

Ključna prednost izobraževanj GZDBK je aktualnost ponujenih vsebin in izredno širok izbor tem ter krajevno in cenovno primerna izvedba. Ponudba izobraževanj omogoča enostaven in učinkovit vpogled v vsebine in termine. Izobraževanja v okviru GZDBK nam mnogokrat predstavljajo izhodišče za nadaljnje odkrivanje in osvajanje novih znanj. Všeč so nam enostavna prijava na dogodke, njihova odlična organizacija ter posrečen izbor kakovostnih predavateljev.

Marija Jurekič

Kovinotehna MKI, d. o. o.

Uresničile so se mi dolgoletne sanje, ves čas po propadu našega sistema Pionir sem upala, da se bomo spet lahko izobraževali doma, da bomo imeli možnost sodelovati pri oblikovanju izobraževalnih vsebin, da se bomo za isti denar (ki je tudi čas) izobraževali lahko več in bolje. Izobraževanje je v sistemu, ki ga ima GZDBK, seveda še na višji ravni in širše zastavljeno, kot smo ga imeli v sistemu Pionirja, čeprav je bil tudi naš odličen. Poleg raznovrstnosti vsebin, za članstvo veliko brezplačnih, in možnosti sooblikovanja programa menim, da je odličnost kadrov na GZDBK, ki pripravljajo izobraževanja, tudi v izredni prilagodljivosti in inovativnosti izobraževanj. Upam, da bo te vrednote prepoznalo širše dolenjsko-belokranjsko gospodarstvo, in to ne glede na to, ali so člani naše zbornice ali ne. Znano dejstvo, da je zmaga vedno tam, kjer je sloga, smo znali državi in družbi pokazati že z ustanovitvijo GZDBK in seveda v nadaljevanju v vsem, kar smo navzven vidnega in še nevidnega ob sodelovanju ali s pomočjo naše zbornice že naredili. Moja želja je, da, tako kot smo na področju izobraževanj uspeli strniti moči, ideje in znanje z Društvom za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine, uspemo najti nekaj skupnega še z ostalimi društvi, združenji in ustanovami, ki delujejo na našem območju. Nihče nam ne bo pomagal, če si ne bomo sami, delujmo z roko v roki, pri tem pa nam bo naša GZDBK zagotovo palec na roki, ki se uspe dotakniti vseh prstov, le če so zaprta dlan.

Agnesa Kudić Stemberger

Unitplast, d. o. o.

Ob vstopu v podjetje Unitplast iz Semiča smo postali del Bele krajine. Poslovno smo prišli v stik z GZDBK. Kar mi je bilo takoj všeč, je bila odprtost vodje zbornice in vseh sodelavcev za naša vprašanja in težave. Naše podjetje je z GZDBK rešilo res konkretno velik izziv.

Poleg svetovanja pri njih organizirajo tudi izobraževanja. Posebnost teh izobraževanj (pa smo bili moji sodelavci in jaz na kar nekaj različnih izobraževanjih) je koncentrirana informacija v kratkem času, saj so nekateri seminarji dolgi samo nekaj ur. Zjutraj lahko v službi kar nekaj postoriš, preden greš na seminar. To je meni osebno najbolj všeč.

Druga najlepša stvar, poleg strokovnosti izvajalcev seminarja, dobro izbranih tem in dobre organiziranosti, je, da če si član zbornice, je veliko izobraževanj brezplačnih. Članarina pa je sprejemljiva tudi za najmanjše podjetje. Naše podjetje zelo dobro izkorišča možnost izobraževanj in sodelavci se jih radi udeležujejo. Ker ponujajo še kar nekaj drugih storitev, smo in bomo z njimi v stalnem stiku.

1 2