Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Projekt POT

Fotoutrinki s predavanja Eksperimenti v naravoslovju

Fotoutrinki s predavanja Eksperimenti v naravoslovju

2.12.2011

GZDBK je v okviru projekta Pomagajmo odkrivati talente (POT) in v sodelovanju s ŠC Novo mesto, Srednjo elektro šolo in tehniško gimnazijo, Klubom nadarjenih dijakov ter društvom Dolenjska akademska pobuda (DAP) v Novo mesto povabila uglednega kemika, dobitnika številnih nagrad in priznanj prof. dr. Ivana Lebana

V letošnjem letu, ki velja za mednarodno leto kemije, saj sovpada s stoto obletnico Nobelove nagrade za kemijo znanstvenici Marie Curie, je prof. dr. Leban še posebej dejaven s svojimi predavanji o eksperimentalnem delu v kemiji. Na včerajšnjem predavanju je pokazal nekaj zanimivih trikov (kako najlažje in najhitreje zložiti vrečko ali majico) in poskusov, s katerimi nam je na preprost način pojasnil nekaj zanimivih pojavov iz vsakdanjega življenja (npr.: neonske napise, gorečo moko in suhi led).

Z dogodki, kot je bil včerajšnji, želimo mladim na zabaven in zanimiv način približati različna tehniška in naravoslovna znanja ter jih spodbujati, da se izobražujejo za tiste poklice, ki imajo potencial za prihodnost.

Nazaj