Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

Napotitve

Napotitve v primeru servisa ali montaže po 1.1.2018

29.12.2017 - 1.1.2018 bo začel veljati Zakon o čezmejnem opravljanju storitev, ki prinaša nova postopkovna pravila in pogoje, ki jih bo treba izpolnjevati za pridobitev obrazcev (potrdila) A1. Delodajalci, ki bodo želeli pridobiti potrdilo A1, bodo morali izpolnjevati kar nekaj pogojev, ki jih bo v postopku izdaje potrdila A1 preverjal Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki bo tudi po 1. 1.
Več …

Podjetja izkoristite priložnost: 8,8 milijonov EUR za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

Podjetja izkoristite priložnost: 8,8 milijonov EUR za razvoj kompetenc starejših zaposlenih

18.12.2017 - Sklad je 15. decembra 2017 na spletni strani objavil javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile« za podporo podjetjem pri pripravi strategij za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih ter krepitvi njihovih kompetenc. Upravljanje starejših zaposlenih postaja vse bolj aktualna kadrovska tematika, še posebej glede na demografske projekcije, ki...
Več …

Usposabljanje na delovnem mestu

Usposabljanje na delovnem mestu za skoraj 1.300 brezposelnih mladih

Usposabljanje na delovnem mestu za skoraj 1.300 brezposelnih mladih

21.11.2017 - Danes, 21. novembra je objavljeno javno povabilo za usposabljanje približno 1.290 brezposelnih mladih na delovnem mestu pri delodajalcih iz vse Slovenije. Mladi do 30. leta si tako izboljšajo zaposlitvene možnosti, delodajalci pa usposobijo kandidate za konkretno delo. Gre za enega najuspešnejših programov aktivne politike zaposlovanja, saj se je do sedaj v enem letu po zaključku usposabljanja zaposlilo več kot 70 %...
Več …

Učinkovito upravljanje starejših zaposlenih

Objavljen katalog ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih

Objavljen katalog ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih

2.11.2017 - Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je na svoji spletni strani objavil katalog ukrepov, ki bo delodajalcem pomagal s praktičnimi rešitvami pri upravljanju starejših zaposlenih.  Katalog je prvi in edinstven priročnik v slovenskem prostoru, ki nudi rešitve s področja promocije in varovanja zdravja, ergonomije, kompetenc usposabljanj, medgeneracijskega povezovanja in zavzetosti.
Več …

Usklajeno in povezano tudi na strani vladnih institucij

Strateška razvojno-inovacijska partnerstva in Kompetenčni centri za razvoj kadrov: odslej z roko v roki

24.10.2017 - Ljubljana, 24. oktober 2017 – 4 javne institucije, 44 udeležencev iz praktično vseh SRIP&KOC in en dogodek s ciljem okrepiti sodelovanje med Strateškimi razvojno-inovacijskimi partnerstvi (SRIP) in Kompetenčnimi centri za razvoj kadrov (KOC) ter kakovost upravljanja partnerstev skozi razvoj znanj upravljavcev in vodij.
Več …

1 2 3 4 12