Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Novice

NOVOLETNO VOŠČILO

NOVOLETNO VOŠČILO

19.12.2012 - Srečno 2013!
Več …

V veljavi spremembe davčne zakonodaje

12.12.2012 - Z 11. decembrom 2012 so stopili v veljavo trije novelirani zakoni z davčnega področja - zakon o davčnem postopku, zakon o dohodnini ter zakon o davku od dohodkov pravnih oseb. Novela zakona o davčnem postopku omogoča objavo davčnih dolžnikov, drugi dve noveli pa prinašata spodbude za podjetja in poenostavljata davčne postopke.
Več …

Evropski parlament potrdil enotni evropski patent

12.12.2012 - Strasbourg – Evropski parlament je včeraj potrdil uvedbo enotnega evropskega patenta, ki naj bi pomembno okrepil konkurenčnost Evropske unije.
Več …

Priložnost za slovenske izvoznike

V prihodnjem letu bo v Srbijo moč izvažati številne izdelke brez carin

11.12.2012 - Srbija bo v prihajajočem letu v skladu z dogovorom o liberalizaciji trgovine z EU znižala oz. ukinila carine na večino industrijskih izdelkov, izvzeti bodo le t.i. občutljivi izdelki, z letom 2014 pa naj bi bili vsi industrijski izdelki iz EU carin prosti.
Več …

Čezmejno sodelovanje

Vabilo k sodelovanju v iniciativi "EU - Turčija globalni poslovni mostovi"

10.12.2012 - Delegacija EU v Turčiji v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo ter Zvezo zbornic in blagovne menjave Republike Turčije vabi k sodelovanju v novi iniciativi "EU - Turčija globalni poslovni mostovi" (EU - Turkey Global Business Bridges). Slednja si prizadeva olajšati trgovino ter naložbena partnerstva med EU in turškimi podjetji v tretjih državah z organizacijo dogodkov, na katerih bodo zainteresirana podjetja med seboj lahko navezala stike. Ti dogodki se bodo zvrstili v prihodnjem letu.
Več …

1 2 3 4 20