Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Razpis

Javni razpis URE-GEN-I-2012 nepovratne finančne spodbude za ukrepe v večjo energijsko učinkovitost pri pravnih osebah in podjetnikih

27.6.2012

Predmet razpisa: Predmet javnega razpisa so nepovratne finančne spodbude za nove naložbe pravnim osebam in podjetnikom za sofinanciranje projektov in v tem razpisu določenih svetovalnih storitev, ki zagotavljajo prihranke energije pri končnih odjemalcih na območju Republike Slovenije, za naslednje ukrepe:

  1. izvedba energetskega pregleda podjetja/objekta;
  2. obnova posameznih elementov ali celotnega zunanjega ovoja stavb v storitvenem sektorju;
  3. vgradnja energetsko učinkovitih kotlov na zemeljski plin;
  4. vgradnja sprejemnikov sončne energije za proizvodnjo toplote;
  5. vgradnja energetsko učinkovitega sistema razsvetljave;
  6. vgradnja energetsko učinkovitih elektromotornih pogonov in vgradnja frekvenčnih pretvornikov regulatorjev ter krmilnikov na obstoječe elektromotorne pogone;
  7. vgradnja sistema za izkoriščanje odpadne toplote;
  8. namestitev opreme za izvajanje obratovalnega monitoringa in upravljanja z energijo;
  9. povečanje učinkovitosti sistemov za pripravo komprimiranega zraka;
  10. zapiranje hladilnih vitrin v večjih prodajalnah z živili.

Pogoji za sodelovanje: Upravičenci za dodelitev nepovratnih finančnih spodbud po tem javnem razpisu so pravne osebe in podjetniki, ki imajo sedež v Republiki Sloveniji in nameravajo izvesti začetno investicijo v projekte učinkovite rabe in obnovljive vire energije.

Vrednost razpisa: Skupna višina sredstev za nepovratne finančne spodbude za ukrepe, ki so predmet javnega razpisa, znaša 936.708,65 EUR.

Razpisnik: GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o.

Rok: Prijavitelji se lahko prijavijo na javni razpis od 5 dne od objave v Uradnem listu RS dalje. Razpis je odprt do porabe sredstev oziroma zadnjega odpiranja, ki bo 26. 11. 2012. Prvo odpiranje vlog bo 2. 7. 2012, zadnje odpiranje 26. 11 2012. Podrobna dinamika odpiranja vlog je predstavljena v razpisni dokumentaciji.

Dodatne informacije: Kontaktna oseba za dodatne informacije v zvezi z razpisno dokumentacijo je Rado Kotar. Morebitna vprašanja je mogoče posredovati kontaktni osebi izključno po e-pošti: rado.kotar@gen-i.si.

Razpisna dokumentacija: Brezplačno razpisno dokumentacijo lahko prosilci dobijo na spletnih straneh družbe GEN-I: www.gen-i.si. Potencialni prijavitelji jo lahko naročijo tudi s pisnim sporočilom na e-pošti: rado.kotar@gen-i.si, do objave o porabi sredstev.

Vir: Podjetniški portal, več o razpisu najdete tukaj.

Nazaj