Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Sekcija računovodskih servisov (SRS)

4. računovodski posvet SRS

5.10.2012 - Na včerajšnjem 4. računovodskem posvetu SRS, ki je potekal v Dolenjskih Toplicah, je priložnost za pridobitev novih znanj, osvežitve aktualnih vsebin ter druženje s stanovskimi kolegi izkoristilo 40 udeležencev. Glavna tema posveta so bile davčne in računovodske novosti v letu 2013.

Sekcija računovodskih servisov, ki je posvet organizirala, se zaveda, da člani lahko s povezovanjem in sodelovanjem vplivajo na večji pomen računovodstva in povrnejo poklicu renome, ki ga je skozi zadnja leta izgubil.

Vesna Gregorič, predsednica SRS je pojasnila: "Motivacija za stanovsko druženje in skupne akcije, od strokovnih do neformalnih srečanj, je že pokazala dobre rezultate, ki se z uspešnim ter aktivnim delovanjem sekcije izboljšujejo. Takšno prepričanje je moje vodilo skozi vsa leta podjetništva, ko stremim k združenem delovanju računovodij v Beli krajini in na Dolenjskem. Priložnost, ki jo imamo kot ena od sekcij pri GZDBK, želimo kar najbolje izkoristiti. Posebej pozdravljam tovrstne posvete, saj živimo v času, ko je znanje zelo pomembno, a vendar si nekatera podjetja ali posamezniki ne morejo več privoščiti vlaganj vanj. Zato je vsako izobraževanje, še posebej brezplačno, več kot dobrodošlo, tudi za člane naše sekcije. V program dneva smo vključili aktualne teme, ki se celostno prepletajo z našim delom. Javni nastop in samopodoba posameznika ter novosti v davčni zakonodaji v letu 2013 in obračunavanje DDV pri storitvah, so bile tri zelo obsežne teme."

Po strokovnem delu srečanja je sledil voden ogled hotela in wellnessa Term Krka v Dolenjskih Toplicah.

Nazaj