Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Vabimo vas na 5. dan ravnanja s človeškimi viri

16.10.2012

Naslov dogodka: Načrtovanje kariere zaposlenih nad 50-im letom in njihov prenos znanja na mlajše sodelavce

Starost prebivalstva se v razvitih državah, kamor sodi tudi Slovenija, viša. Struktura zaposlenih je temu smiselno vse starejša. Nenehno pozabljamo na dejstvo, da je tudi delovna kondicija zaposlenih praviloma vse višja. Trend podaljševanja delovne dobe je zaslediti v vseh razvitih državah. Zato je prav, da delovno okolje in miselnost krepimo na način, ki je tem dejstvom primeren.

5. dan ravnanja s človeškimi viri je priložnost, da se seznanite s kariernim potencialom starejših zaposlenih, njihovim prenosom znanja na mlajše kolege in medgeneracijsko sinergijo. Delovna uspešnost, ne le starejših zaposlenih, je soodvisna z zdravjem, kar nakazuje tudi praksa z več zornih kotov. Zdravje v delovnem okolju je vrednota, ki jo s projektom POZA spodbujamo. Na dogodku bomo projekt POZA zaključili in vam predstavili nov priročnik dobrih praks (Zbirka znanja 02) z naslovom Absentizem – preprečevanje, obvladovanje in zmanjševanje.

Na dnevu Sekcije za ravnanje s človeškimi viri bomo že 5. zapored podelili priznanje za Vzoren primer ravnanja s človeškimi viri Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2011.

Predavali bodo:

  • Tatjana Dragovič
  • Irena Kuntarič Hribar, MDDSZ,
  • Nina Šab, GZDBK, Primož Zupan, Salviol, d. o. o. in Ajda Zorko.

 

 

Nazaj