Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Sporočilo za javnost Inženirske zbornice Slovenije

Slovenija prevzela vodenje evropskih inženirskih zbornic

Slovenija prevzela vodenje evropskih inženirskih zbornic

19.11.2012 - Novo izvoljeni izvršnega odbora Evropskega sveta inženirskih zbornic, od leve proti desni: Gabor Szollossy, Madžarska – zakladnik, Hansjorg Letzner, Italija – podpredsednik, Klaus Thurriedl, Avstrija – generalni sekretar, Črtomir Remec, Slovenija – predsednik, Hans-Ullrich Kammeyer, Nemčija – podpredsednik, Dragoslav Sumarac, Srbija - podpredsednik. Foto: Črtomir Remec

Predsednik Inženirske zbornice Slovenije (IZS), mag. Črtomir Remec, je bil na generalni skupščini Evropskega sveta inženirskih zbornic (ECEC) izvoljen za predsednika sveta za obdobje naslednjih treh let. Na volitvah, ki so potekale v 14. novembra 2012 na Dunaju, je mag. Remec članice prepričal s svojim preteklim delom v ECEC, programom in predstavitvenim nastopom. K izvolitvi sta pripomogla tudi odlična organizacija in odmevnost Svetovnega inženirskega foruma, ki ga je Inženirska zbornica Slovenije organizirala septembra letos v Ljubljani. S tem, ko je prevzela vodenje Evropskega sveta inženirskih zbornic, Inženirska Zbornica Slovenije nadaljuje svoje aktivno delo v mednarodnih inženirskih organizacijah.

»Evropski svet inženirskih zbornic bo pod mojim vodstvom vse svoje aktivnosti osredotočil na pošteno javno naročanje, visoke strokovne standarde, trajnostno gradnjo in zeleno gospodarstvo ter učinkovito informiranje in komuniciranje s člani in javnostmi”, je po izvolitvi v zahvali povedal mag. Remec.

Nazaj