Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Arbitražno reševanje sporov

Izšla je premierna številka revije Slovenska arbitražna praksa

5.12.2012 - Stalna arbitraža pri Gospodarski zbornici Slovenije je izdala premierno številko revije Slovenska arbitražna praksa, ki je prva revija v Sloveniji, posvečena arbitražnemu reševanju gospodarskih sporov.

Arbitražno reševanje sporov je aktualna tematika, saj arbitraža kot alternativa dolgotrajnim postopkom pred državnimi sodišči omogoča podjetjem precejšnje prihranke denarja in časa pri reševanju gospodarskih sporov. Pravnikom, odvetnikom, arbitrom, sodnikom in vsem, ki se pri svojem delu ali študiju srečujejo z arbitražo, ponuja uporabne strokovne vsebine ter informacije s področja arbitražnega reševanja sporov v Sloveniji, regiji in širše.

V reviji, ki bo predvidoma izhajala trikrat letno, bodo predstavljali aktualne strokovne prispevke s področja gospodarske arbitraže. Bralci bodo dobili odgovore na aktualna vprašanja s področja arbitražnega reševanja sporov, vpogled v slovensko arbitražno prakso (objava primerov iz prakse delovanja Stalne arbitraže pri GZS), snovalci revije bodo tudi soočili različne strokovne poglede glede perečih vprašanj arbitražnega prava in prakse, in predstavili novejše trende na področju gospodarske arbitraže.

Izbrane vsebine revije lahko prelistate na tej povezavi.

Več o reviji

Nazaj