Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Zakonodaja

Minister za delo, družino in socialne zadeve mag. Andrej Vizjak predstavil predvidene spremembe delovnopravne zakonodaje

Minister za delo, družino in socialne zadeve mag. Andrej Vizjak predstavil predvidene spremembe delovnopravne zakonodaje

4.2.2013 - Novo mesto - Minister za delo, družino in socialne zadeve mag. Andrej Vizjak je predstavnikom podjetij z območja Dolenjske in Bele krajine predstavil predvidene spremembe delovnopravne zakonodaje. Po predstavitvi je v organizaciji Sekcije za ravnanje s človeškimi viri in v sodelovanju z Društvom za kadrovsko dejavnost Dolenjske in Bele krajine potekala tudi okrogla miza, na kateri je minister odgovarjal na vprašanja udeležencev.

Predstavitve, ki je potekala v Kulturnem centru Janeza Trdine, se je udeležilo okrog 50 predstavnikov podjetij iz regije. Predvidene novosti naj bi poenostavile postopke sklenitve in odpovedi pogodbe o zaposlitvi, povečale fleksibilnost trga dela, zmanjšale stroške zaposlitve pri zaposlitvah za nedoločen čas, uvedle finančne destimulacije pri uporabi pogodb za določen čas in povečale pravno varnost zaposlenih. S tem naj bi bilo doseženo predvsem zmanjšanje segmentacije na trgu dela in povečanje konkurenčnosti.


Po besedah ministra pogajanja s socialnimi partnerji še niso zaključena. Napovedal je, da bo še ta teden predlog sprememb vložen v Državni zbor, v prihodnjem tednu naj bi ga obravnaval matični odbor, predvidena reforma trga dela pa naj bi po napovedih začela veljati s 1. aprilom tega leta.

 

Predstavitev - reforma trga dela.

Nazaj