Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Obvestilo za javnost Vlade RS

Vlada izdala Uredbo o državnem prostorskem načrtu za državno cesto na relaciji Obrežje - Maline

16.1.2013 - Vlada RS je 20. decembra 2012 na 42. redni seji izdala Uredbo o državnem prostorskem načrtu za državno cesto od priključka na avtocesti A2 Ljubljana–Obrežje pri Novem mestu do priključka Maline.

Z Vlade RS sporočajo, da prostorske ureditve, ki so obravnavane v tem državnem prostorskem načrtu, izpolnjujejo določila SPRS (Strategija prostorskega razvoja Slovenije), saj omogočajo povezave Novega mesta z Belo krajino in prek nje z R Hrvaško. Poleg tega bodo načrtovane ureditve zagotovile racionalen in učinkovitejši prostorski razvoj Novega mesta in dolenjskih ter belokranjskih občinskih središč in manjših naselij, s tem pa omogočile tudi skladen regionalni razvoj.

Predmet tega državnega prostorskega načrta so prostorske ureditve, povezane z gradnjo 3. razvojne osi – južni del: odsek 1, ki obsega državno cesto od avtoceste A2 Ljubljana – Obrežje pri Novem mestu do priključka Maline s pripadajočimi ureditvami v skupni dolžini približno 35 km. Načrtovana ureditev poteka po območju občin Novo mesto, Semič in Metlika.

Vir: www.vlada.si.

Nazaj