Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Nacionalni izbor najboljših zaposlovalcev ZLATA NIT

Znani so najboljši zaposlovalci leta

Znani so najboljši zaposlovalci leta

21.3.2013 - Ljubljana – Na današnji slavnostni prireditvi je Dnevnik, d. d., v okviru medijsko-raziskovalnega projekta in nacionalnega izbora najboljših zaposlovalcev Zlata nit 2012 razglasil najboljše zaposlovalce leta.

V kategoriji velikih podjetij je ta prestižni naziv pripadel našemu članu, podjetju Krka, tovarna zdravil Novo mesto, d. d., med malimi podjetji podjetju Lotrič meroslovje, d. o. o., v kategoriji srednje velikih podjetij podjetju Riko inženiring, d. o. o. V letošnjem izboru je posebno priznanje za zgledno prestrukturiranje prejelo podjetje Steklarna Hrastnik, d. o. o., podjetje Aviat, d. o. o., pa je prejemnik posebnega priznanja za zlato prakso na področju povezovanja in združevanja znanja.

V letošnjem izboru Zlata nit je sodelovalo 53 malih podjetij, 32 srednje velikih podjetij in 15 velikih podjetij. Na anketni vprašalnik je odgovarjalo 7027 zaposlenih, od tega 4015 zaposlenih v velikih podjetjih (več kot 250 zaposlenih), 2091 v  srednje velikih podjetjih (do 250 zaposlenih) in 921 iz malih podjetij (do 50 zaposlenih).

V utemeljitvi priznanja podjetju Krka, tovarna zdravil Novo mesto, d. d., je zapisano:

»Družba Krka s svojo razvojno usmerjenostjo, ki temelji na znanju in sposobnostih sodelavcev ter kulturi pripadnosti in zaupanja v delodajalca, uravnoteženo sledi trajnostno naravnani uspešni in učinkoviti rasti podjetja. Tako doma, kot v tujini, je vzor družbeno odgovornega podjetja. Ustvarila je uspešno in učinkovito lastno organizacijsko kulturo in vrednote, ki jih krepi z vsakoletnim zborom sodelavcev, razvojem organizacijske klime, aktivnostmi za izboljšanje medosebnih odnosov in doseganje večje zavzetosti, z izobraževalnim sistemom, nagrajevanjem in napredovanjem, merjenjem zadovoljstva sodelavcev, skrbjo zaposlenih za lastno zdravje in počutje. Vzpostavljeno je timsko delo z jasno vizijo in strategijo za doseganje ciljev ter stalna težnja k izboljšanju. Podjetje odlikuje visoka pripadnost sodelavcev in usmerjenost h kakovosti, iniciativnosti ter inovativnosti. Krka je razvojno prodorna, trajnostno naravnana in ima jasen cilj biti podjetje ustvarjalno mislečih sodelavcev, ki delujejo kot uglašena celota.«

Iskrene čestitke vsem nagrajencem!

Več o projektu in nagrajencih na tej povezavi.

Nazaj