Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Objava razpisa P7 - mikrokrediti za mikro in mala podjetja

Objava razpisa P7 - mikrokrediti za mikro in mala podjetja

6.1.2014 - obveščamo vas, da je Slovenski podjetniški sklad v petek, 3. 1. 2014 v Uradnem listu RS št. 1/2014 objavil javni razpis P7 - mikrokrediti za mikro in mala podjetja.

Več o razpisu na spletni strani: http://www.podjetniskisklad.si/77/2014/p7---mikrokrediti--za-mikro-in-mala-podjetja.html.

Namen javnega razpisa:

je aktivno poseči na trg dostopa do virov financiranja v segmentu mikro in malih podjetij za premostitev bančnega krča. Z ukrepom bo omogočen zagon mehanizma za ponovno vzpostavitev dodeljevanja kreditov gospodarstvu, hkrati pa predstavlja podlago za oblikovanje mehanizmov za preprečevanje finančne izključenosti mikro in malih podjetij.

Upravičenci so:

mikro in mala podjetja (gospodarske družbe, samostojni podjetniki, zadruge z omejeno odgovornostjo, ki opravljajo gospodarsko dejavnost), ki imajo vsaj 1 zaposlenega in manj kakor 50 zaposlenih ter imajo letni promet in/ali letno bilančno vsoto, ki ne presega 10 milijonov EUR.

Upravičeni stroški:

  • materialne investicije,
  • obratna sredstva.

Kredit se lahko črpa namensko za upravičene stroške nastale znotraj obdobja upravičenih stroškov od 01.12.2013 do 25.08.2014.


Vir: Podjetniški sklad

Foto: Gualberto107/freedigitalphoto.net

 

Nazaj