Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Mentorstvo za mlade«

Javno povabilo za zbiranje ponudb v okviru programa »Mentorstvo za mlade«

14.3.2014 - Delodajalci lahko pridobijo subvencijo za zaposlitev in izvajanje mentorstva osebi, ki se prvič zaposli in je stara do 30 let ter hkrati usposobijo mentorja. Spodbuja se medgeneracijski prenos znanja in izkušenj. Mentor, starejši od 50 let, mora imeti vsaj srednjo poklicno izobrazbo in je vsaj eno leto zaposlen v podjetju.

Sredstva v okviru Javnega povabila “Mentorstvo za mlade” so še na voljo.

Z javnim povabilom se spodbuja prenos znanja in izkušenj med prvim iskalcem zaposlitve, starim do 30 let in mentorjem, starejšim od 50 let.

Za mentorstvo lahko pridobite do 6300 EUR:

• do 5000 EUR za subvencijo za zaposlitev (odvisno od sklopa)

• do 100 EUR za zdravniški pregled in

• do 1200 EUR za mentorstvo (odvisno od števila mesecev izvajanja mentorstva).

 

Ponudbo lahko oddate do 31. marca 2014 oz. do porabe sredstev.

Več informacij na spletni strani Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije, za vprašanja smo na voljo na mentorstvo@sklad-kadri.si in po telefonu 01 434 1 555 in tukaj.

  

Program »Mentorstvo za mlade« delno financira Evropska unija in sicer Evropski socialni sklad. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa razvoja človeških virov za obdobje 2007–2013, 1. razvojne prioritete: »Spodbujanje podjetništva in prilagodljivosti«, 1.2 prednostne usmeritve: »Usposabljanje in izobraževanje za konkurenčnost in zaposljivost«.

Vir: Javni sklad RS za razvoj kadrov in štipendije
Foto: Ambro/freedigitalphotos.net

Nazaj