Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

DAN INOVATIVNOSTI 2014 - Nagrajene najboljše inovacije v Sloveniji

Inovatorjem iz naše regije eno zlato in tri srebrna priznanja

Inovatorjem iz naše regije eno zlato in tri srebrna priznanja

17.9.2014 - V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije danes podelila nacionalna priznanja za najbolj inovativna podjetja in inovatorje v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 7 zlatih, 28 srebrnih in 8 bronastih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo preko 160 inovacij in preko 500 inovatorjev. Naša regija je bogatejša za eno zlato in tri srebrna priznanja.

Priznanje za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji. V zadnjih 12 letih smo v celotni Sloveniji nagradili prek 6.000 inovatorjev in prek 2.000 inovacij ter na nacionalni ravni z letošnjimi vred podelili 86 zlatih priznanj. Sicer se je letos za zlata, srebrna in bronasta priznanja potegovalo 43 najboljših inovacij iz 13 regij. GZS je nagradila tudi najboljšo inovacijo leta po izboru javnosti.

V finalnem izboru so sodelovala tudi štiri najbolje uvrščena podjetja iz naše regije:

  • Zlato priznanje: FARMA GRS, d. o. o., Razvoj postopkov priprave in izolacije imatiniba v obliki farmacevtsko sprejemljivih soli in njihova uporaba v formulacijah,
  • Srebrno priznanje: FERROČRTALIČ, d. o. o., Robotizirana celica za Shot Peening tip ASP 1500 ECO,
  • Srebrno priznanje: REHING, d. o. o., Razvoj rehabilitacijske naprave za urjenje vstajanja (ang. Sit-To-Stand),
  • Srebrno priznanje: TPV, d. d., Protivibracijska povezava s povečano upogibno togostjo.

Število in kakovost prijavljenih in nagrajenih inovacij dokazujejo, da ima Slovenija velik inovatorski potencial, ki je nenazadnje pomemben tudi za nadaljnji razvoj slovenskega gospodarstva. 

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Vse nagrajence si lahko ogledate tukaj.

Vse letošnje prijavitelje  in ostala podjetja vljudno vabimo, da prijavite svoje inovacije na Razpis za podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine za leto 2014, ki bo objavljen januarja 2015. Izkoristite priložnost za brezplačno promocijo vaših dosežkov. Pokažite rezultate svojih zaposlenih in jih tako nagradite s predstavitvijo njihovih dosežkov v regiji in širše.

Nazaj