Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Podjetništvo

Javno posvetovanje o reviziji Akta za mala podjetja za Evropo

Javno posvetovanje o reviziji Akta za mala podjetja za Evropo

28.10.2014 - Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo želi z javnim posvetovanjem zbrati povratne informacije in mnenja o reviziji Akta za mala podjetja za Evropo, da bi v obdobju 2015–2020 lahko s politiko še naprej močno podprli mala in srednje velika podjetja ter podjetnike.

Štiri ključna področja Akta za mala podjetja in hkrati prednostne naloge v naslednjih letih: lajšanje dostopa MSP do financiranja in trgov, zmanjševanje administrativnih bremen in spodbujanje podjetništva. Dodatna peta prednostna naloga je zdaj reševanje vprašanja pomanjkanja usposobljenih delavcev.

Posvetovalni dokument vsebuje kratek pregled Akta za mala podjetja in dosežene rezultate, povzetek pobud v teku in predlogov za nove pobude.

V javnem posvetovanju sodelujete tako, da do 15. 12. 2014 izpolnite spletni vprašalnik. Prevajanje poslanih prispevkov iz nekaterih jezikov je lahko zamudno, zato bi bili zaradi hitrejše obdelave informacij dobrodošli prispevki v enem od delovnih jezikov Komisije (najraje angleščini). Komisija bo lahko prispevke obdelala hitreje.

Več >

 

Foto: cuteimage/freedigitalphotos.net

Nazaj