Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

E-poslovanje

Nov Portal za delodajalce

Nov Portal za delodajalce

12.11.2014 - Na spletni strani Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, natančneje na naslovu www.ZaDelodajalce.si je na voljo nov Portal za delodajalce, ki na enem mestu nudi vse storitve za delodajalce. Gre za prijaznejši pristop do delodajalcev.

Konec oktobra je dosedanje storitve za delodajalce na Zavodovi spletni strani uporabljalo 46.738 delodajalcev. Ste že med njimi?

Vsem dosedanjim elektronskim storitvam za delodajalce so dodali povezavo na spletno stran ZRSZ - na informacije, aktualne samo za delodajalce. Novost je tudi to, da bodo delodajalci poslej imeli celovit pregled nad vsem dosedanjim sodelovanjem z Zavodom (npr. koliko delavcev so iskali, katere ukrepe so koristili, koliko sredstev so pridobili ali so zaposlovali tujce ipd.).

V nadaljnjem razvoju portala želi ZRSZ omogočiti, da bi večina storitev potekala elektronsko: od oddaje vlog, podpisovanja pogodb, oddaje zahtevkov in končnih poročil za vse programe zaposlovanja – to pomeni večinoma brezpapirno poslovanje z delodajalci. Prenovili bodo tudi aplikaciji iskanje med iskalci zaposlitve in vnos objave potrebe po delavcih ter se tako še bolj približali delodajalcem, saj že sedaj delodajalci 80 % prostih delovnih mest sporočajo prek elektronskih storitev ter si povprečno mesečno ogledajo 1.800 profilov iskalcev zaposlitve. Večina novih aktivnosti naj bi bila izpeljana do konca leta 2015.

Vabljeni k ogledu: www.zadelodajalce.si.   

 

Vir: ZRSZ

Foto: stockimages/freedigitalphotos.net

Nazaj