Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Obvestilo Sekcije za okolje in energijo

Predlog usmeritev za pripravo Energetskega koncepta Slovenije

Predlog usmeritev za pripravo Energetskega koncepta Slovenije

14.9.2015

Ministrstvo za infrastrukturo skladno z Energetskim zakonom (EZ-1) na podlagi projekcij gospodarskega, okoljskega in družbenega razvoja države ter na podlagi sprejetih mednarodnih obvez pripravlja Energetski koncept Slovenije. Ta določa cilje zanesljive, trajnostne in konkurenčne oskrbe z energijo za obdobje prihodnjih 20 let in okvirno za 40 let.

Pristojno ministrstvo je pripravilo posvetovalni dokument, ki vsebuje usmeritve za pripravo Energetskega koncepta Slovenije. V dokumentu so zapisane usmeritve, hkrati pa se pri nekaterih poglavjih porajajo še dodatna vprašanja, na katera bi še posebej želeli dobiti poglede zainteresirane javnosti. To je v dokumentu tudi posebej označeno. Odgovore na vprašanja, komentarje in predloge na posvetovalni dokument lahko posredujete do vključno 18. septembra 2015 na elektronski naslov info@gzdbk.si

Predlog usmeritev za pripravo Energetskega koncepta Slovenije - dokument za javno razpravo

Hkrati vas 30. 9. 2015, od 10. do 12. ure vabimo na posvet na Gospodarsko zbornico Slovenije, ki bo namenjen soočenju industrije z oblikovalci EKS, zato je prisotnost industrije nujna.

 

NE SPREGLEJTE TUDI OSTALIH PRIHAJAJOČIH DOGODKOV:

Nazaj