Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Na 7. posvetu Sekcije za okolje in energijo o izboljšanju kakovosti zraka

Na 7. posvetu Sekcije za okolje in energijo o izboljšanju kakovosti zraka

9.10.2015

Na 7. posvetu Sekcije za okolje in energijo, ki je potekal 8. oktobra 2015, v hotelu Balnea v Dolenjskih Toplicah smo se posvetili prikazu vplivov na varstvo zraka iz različnih virov onesnaževanja, predvsem pa aktivnostim, ki že potekajo, in ključnim nalogam za prihodnje obdobje, v podporo izboljšanju kakovosti zraka.

Da gre za zanimivo temo, ki se dotika vseh nas, je dokazala polna dvorana udeležencev (dogodka se je udeležilo več kot 70 ljudi) in razprava ves čas posveta. Ugotovili smo, da zakonodaja, četudi je ohlapna, jo je potrebno upoštevati, da industrija ni problematična, saj je že veliko naredila na tem področju, da sta glavni vir onesnaževanja zraka pravzaprav individualna kurišča (vgradnja neustreznih kurilnih naprav, neustrezna uporaba biomase) in promet. Ključna ugotovitev posveta pa je bila, da največ lahko doprinese le individualno zavedanje vsakega izmed nas!

Prezentacije vseh predavateljev so na voljo tukaj.

V fotogaleriji si lahko ogledate utrinke dogajanja s posveta. Se vidimo prihodnje leto, na 8. posvetu Sekcije za okolje in energijo.

Nazaj