Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

8. dan ravnanja s človeškimi viri in podelitev priznanja za vzoren primer ravnanja s človeškimi viri Dolenjske in Bele krajine za leto 2014

8. dan ravnanja s človeškimi viri in podelitev priznanja za vzoren primer ravnanja s človeškimi viri Dolenjske in Bele krajine za leto 2014

22.10.2015 - Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine je 22. oktobra na Otočcu pripravila 8. dan ravnanja s človeškimi viri z naslovom ''Biti prodoren, odločen, drugačen''.

Po uvodnem pozdravu predsednice Sekcije za ravnanje s človeškimi viri Mojce Novak in direktorja GZDBK Tomaža Kordiša je več kot 90 udeležencev prisluhnilo nasvetom Branka Žunca, kako krepiti zmagovalno miselnost, in zanimivemu pogovoru o prodornosti, odločnosti, drugačnosti in spremembah s profesorico in trenerko dr. Marto Bon in izvršnim direktorjem podjetja Akrapovič dr. Urošem Roso. Po predstavitvi projekta APP in prikazu, kako poskrbeti za zdravje na delovnem mestu z aktivnim delovnim odmorom, smo dan nadaljevali z delavnico po skupinah v izvedbi dr. Roberta Kašeta z Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani.

Po strokovnem delu je sledila, tokrat že osma podelitev priznanja za vzoren primer ravnanja s človeškimi viri Dolenjske in Bele krajine, ki ga je letos prejelo podjetje TPV, d. d. V imenu zbornice in ocenjevalne komisije sta Priznanje za vzoren primer ravnanja s človeškimi viri GZDBK za leto 2014 predstavnici vodstva podjetja in vodji službe človeških virov Martini Brec izročila direktor GZDBK Tomaž Kordiš in podpredsednica komisije Mojca Novak.

Utemeljitev ocenjevalne komisije o dodelitvi priznanja: 

''Komisija je soglasno odločila, da se za leto 2014 podeli Priznanje za vzoren primer ravnanja s človeškimi viri GZDBK podjetju TPV trženje in proizvodnja opreme vozil d. d. iz Novega mesta. Priznanje se tej gospodarski družbi, ki je vpeta v svetovno avtomobilsko industrijo, dodeli za celovito upravljanje procesa človeških virov z definirano nadgradnjo sistema razvoja kadrov; pri tem družba uporablja metode ciljnega vodenja, metode 360 stopinj povratne informacije in analizo razvoja kadrovskih potencialov ter planiranja nasledstev. S tem so v družbi povezali eno od ključnih strateških usmeritev “kompetentni sodelavci z zeljo po uspehu” z aktivnostmi skrbno načrtovanega dela z ljudmi v smeri razvoja kariere, večje zavzetosti za delo in s tem večje učinkovitosti ter uspešnosti pri delu.''

 

V fotogaleriji si lahko ogledate utrinke dogajanja s posveta. Se vidimo prihodnje leto, na 9. dnevu ravnanja s človeškimi viri.

Na predlog predavatelja Branka Žunca vam v branje ponujamo še članek z naslovom "ODLIČNOST - eni jo imajo, drugi je nikoli ne bodo imeli".

Nazaj