Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Projekt Kampanja

Uspešno izveden šesti regijski posvet ob zdravem prigrizku

Uspešno izveden šesti regijski posvet ob zdravem prigrizku

15.4.2016

V prijetnem ambientu Hotela Balnea v Dolenjskih Toplicah je v četrtek, 14. aprila 2016, potekal brezplačni strokovni regijski posvet ob zdravem prigrizku v organizaciji Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine, šesti v nizu sedmih strokovnih regijskih posvetov, ki se bodo odvili med februarjem in junijem 2016 v sedmih slovenskih regijah. Regijskega posveta v Dolenjskih Toplicah se je udeležilo 40 udeležencev tako iz gospodarskega kot javnega sektorja.

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je na podlagi 5. člena Pravilnika o stalnem strokovnem izpopolnjevanju in usposabljanju na področju varnosti in zdravja pri delu (Uradni list RS, št. 109/11) potrdilo program usposabljanja. Program se v skladu z 11. členom pravilnika točkuje z 8 točkami.

Regijski posveti potekajo v okviru projekta »Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu«, katere častna pokroviteljica je dr. Anja Kovač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Glavni namen posvetov je informirati in ozavestiti delodajalce, zaposlene ter strokovno in drugo zainteresirano javnost o promociji zdravja na delovnem mestu ter koristih, ki jih le-ta prinaša. Namen posvetov je tudi odpiranje prostora za širšo razpravo o promociji zdravja na delovnem mestu v slovenskem prostoru, medsebojno podporo delodajalcev pri njenem načrtovanju ter za širjenje primerov dobrih praks promocije zdravja na delovnem mestu.

Prezentacije vseh sodelujočih predavateljev so objavljene na spletni strani projekta www.zdravi-in-uspesni.si

V fotogaleriji si lahko ogledate utrinke s posveta. Vljudno vabljeni, da se nam pridružite oktobra na nacionalnem posvetu v Ljubljani.

Projekt »Vseslovenska kampanja za ozaveščanje delodajalcev za ohranjanje in krepitev zdravja zaposlenih na delovnem mestu« je na podlagi Javnega razpisa za sofinanciranje projektov za promocijo zdravja na delovnem mestu v letu 2015 in 2016 finančno podprl Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Nazaj