Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Raziskava

Vprašalnik o okolju prijaznih inovacijah, o okolju prijaznemu oblikovanju in o krožnemu gospodarstvu

Vprašalnik o okolju prijaznih inovacijah, o okolju prijaznemu oblikovanju in o krožnemu gospodarstvu

19.8.2016 - Krožno gospodarstvo je nov gospodarski model, ki temelji na trajnostni rabi virov. V Evropi bo lahko ustvarilo številna delovna mesta, hkrati pa ohranjalo dragocene in vedno redkejše vire, zmanjševalo vpliv rabe virov na okolje ter odpadnim proizvodom dalo novo vrednost. Za prehod iz linearnega v krožno gospodarstvo bo zagotovljenih 650 milijonov evrov iz programa Obzorje 2020 in 5,5 milijarde evrov iz strukturnih skladov.

Na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo so pripravili kratek vprašalnik o okolju prijaznih inovacijah, o okolju prijaznemu oblikovanju in o krožnemu gospodarstvu (zelenem gospodarstvu).

Vprašalnik, ki bo aktiven do 23. septembra 2016 in vsebuje 21 kratkih vprašanj, je enostaven za izpolnjevanje. Ob vsakem vprašanju se pojavi opozorilo, da na vprašanje niste odgovorili, vendar lahko s potrditvijo opozorila nadaljujete z odgovori. Zaradi reprezentativnosti vzorca anketirancev odgovorite na celoten vprašalnik.

Rezultati bodo uporabljeni za pripravo nadaljnjih dokumentov, v katerih bodo lahko primerjali stanje na področju eko inovacij in eko dizajna med letoma 2012 in 2016 (elaborat iz leta 2012 je dostopen na spletnih straneh MGRT) ter za strateško in razvojno načrtovanje.

Za dodatna pojasnila lahko pokličete Natalijo Medica (014003263) ali Eriko Glasenčnik (014003329) ali pišete na elektronski naslov eu-novice.mg(at)gov.si.

Prosimo vas, da si vzamete 5-8 minut časa in odgovorite na vprašanja.

Vir: MGRT

Foto: ec.europa.eu

Nazaj