Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Seminar

Oddaja ponudbe in pravno varstvo na Hrvaškem

26.10.2016

Slovenski ponudniki vse pogosteje nastopajo na Hrvaškem javnonaročniškem trgu kot ponudniki. Pri tem se soočajo z drugačnimi javnonaročniškimi pravili, kot veljajo pri nas. 

Pogosto je napačno stališče ponudnika, ki oddaja ponudbe po slovenskem pravu javnih naročil, da je kot ponudnik izkušen in mu zato ni potrebno posvečati bistveno več pozornosti pri pripravi ponudbe na Hrvaškem. Sistem prava javnih naročil na Hrvaškem se v nekaterih bistvenih institutih močno razlikuje od ZJN-3. 

Na seminarju v organizaciji Uradnega lista RS se bodo udeleženci seznanili z javnonaročniško zakonodajo v Republiki Hrvaški z vidika razlik in posebnosti glede na slovensko zakonodajo. Del seminarja bo namenjen predstavitvi postopka pravnega varstva, katerega morajo slovenski ponudniki poznati za zaščito svojih pravic.

Poudarek seminarja bo na praktičnem prikazu prava javnih naročil, predstavitvi najpogostejših pomanjkljivosti in napak v ponudbah slovenskih ponudnikov, kakor tudi v zvezi s postopkom pravnega varstva.

Seminar bo potekal 9. 11. 2016, od 8.30 do 15. ure, v dvorani Uradnega lista (Dunajska cesta 167, Ljubljana).

Kotizacija: 219,00 € brez DDV. Člani GZDBK se obračuna 10 % popust na kotizacijo. Kotizacijo je treba poravnati pred izvedbo seminarja na TRR 02922-0011569767, znesek kotizacije + DDV. Sklic: 00 3400091116. Za proračunske uporabnike je rok za plačilo 30 dni po prejemu računa. 

Podrobnosti o seminarju in prijava >

Nazaj