Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Sekcija računovodij obiskala NEK

Sekcija računovodij obiskala NEK

5.7.2017

Sekcija računovodij DBK je skupaj z nekaj stanovskimi kolegi iz Pomurja in Posavja obiskala Nuklearno elektrarno v Krškem. Po prijetnem sprejemu smo si najprej ogledali predstavitveni film o NEK, ki je ena od 400 tovrstnih elektrarn na svetu in ena od 200 v Evropi.

V nadaljevanju smo prisluhnili direktorici računovodstva v NEK Alenki Pirc in njeni desni roki Vidi Molan, ki sta predstavili organiziranost njihove računovodske službe. Izvedeli smo tudi, da smo prva skupina obiskovalcev, ki je želela prav predstavitev računovodskega vidika poslovanja elektrarne. Kljub temu, da je bil to za gospo Pric in gospo Molan prvi tovrsten izziv, smo prisotni mnenja, da sta to opravili z odliko.

Po njuni predstavitvi je sledil voden ogled klasičnega (nejedrskega) dela elektrarne (turbinska zgradba, komandna soba in zunanjost ostalih zgradb). Ogled se je končal z ogledom komandno kontrolne sobe elektrarne. Med samim obiskom smo bili tudi priča preizkusu evakuacijskega alarma v NEK, ki ga pridno izvajajo vsako sredo ob 12. uri.

Naš obisk je od začetka do konca vestno spremljala in usklajevala Služba za odnose z javnostmi.

Nazaj