Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Učinkovito upravljanje starejših zaposlenih

Objavljen katalog ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih

Objavljen katalog ukrepov za učinkovito upravljanje starejših zaposlenih

2.11.2017

Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije je na svoji spletni strani objavil katalog ukrepov, ki bo delodajalcem pomagal s praktičnimi rešitvami pri upravljanju starejših zaposlenih. 

Katalog je prvi in edinstven priročnik v slovenskem prostoru, ki nudi rešitve s področja promocije in varovanja zdravja, ergonomije, kompetenc usposabljanj, medgeneracijskega povezovanja in zavzetosti. Vabljeni k branju!

Katalog ukrepov je izdelan v okviru projekta Celovita podpora podjetjem za aktivno staranje delovne sile (ASI), ki ga izvajamo na skladu.

S Katalogom ukrepov želimo nosilcem kadrovskega razvoja v podjetjih olajšati uvajanje načrtnega upravljanja starejših zaposlenih. Predlagani ukrepi se nanašajo na ključna vsebinska področja razvoja zaposlenih. Katalog je tako prvi in edinstven priročnik v slovenskem prostoru, ki na enem mestu ponuja praktične rešitve za upravljanje starejših zaposlenih v podjetjih.

Katalog bo dobrodošel sopotnik pri delu tako vodstvom podjetij, kot tudi kadrovskim strokovnjakom in nasploh vsem zaposlenim. Ob naboru ukrepov so predstavljene tudi izbrane dobre prakse iz Slovenije in drugih evropskih držav. Primeri iz podjetij namreč potrjujejo, da je z zavzetostjo za spremembe ter osredotočenostjo na cilj, mogoče premikati meje tudi na tem področju.

Ob Katalogu ukrepov sta na voljo tudi plakata, ki ju lahko podjetja uporabijo za ozaveščanje pomena razvoja starejših zaposlenih ter igrani video posnetek, ki govori o problematiki demografskih sprememb in možnostih razvoja starejših zaposlenih.

Vabljeni k branju in ogledu kataloga >

 

Vir: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije

Nazaj