Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Za nami je prvi regijski Karierni sejem

Za nami je prvi regijski Karierni sejem

19.4.2018

Danes, 19. aprila, je v Novem mestu potekal prvi regijski Karierni sejem, ki ga je organiziral največji zaposlitveni portal MojeDelo.com. Pri organizaciji je z namenom, da regijskim družbam in svojim članom pomaga tudi na področju zaposlovanja, sodelovala tudi Gospodarska zbornica Dolenjske in Bele krajine.

Sejem je potekal na Univerzi v Novem mestu (Na Loko 2). Na sejmu se je predstavilo 23 podjetij, ki delujejo na področju Dolenjske in Bele krajine in na trgu delovne sile iščejo nove zaposlene. V večini so bila to priznana podjetja in nekaj zaposlitvenih agencij. Obisk sejma je bil izjemno dober vse od začetka do konca.

Nove kadre so iskali: Krka, Adria mobil, Adria Dom, Akrapovič, Revoz, Kolpa, TPV, Hyb, Treves, Dana, Pošta Slovenije, Mercator, Livar, Hofer, Jungheinrich, I.H.S., Agencija M servis, Adecco, Manpower, Kariera in Trenkwalder.

Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine: »Podjetjem v naši regiji primanjkuje dobrih kadrov zato se moramo za kadri ozirati tudi izven meja regije. Ena od dejavnosti zbornice je tudi, da ne več načinov pomagamo podjetjem do pravih kadrov, kar nam omogočajo številne delavnice, izobraževanja in okrogle mize, ki jih organiziramo v okviru Sekcije za ravnanje s človeškimi viri. Ponosni smo, da je naša regija nosilec največ nazivov za poslovno odličnost. To kaže na to, kako uspešna podjetja imamo in kako visoko motivirane zaposlene.«

Iskalci zaposlitve so lahko v okviru sejma prisluhnili tudi koristnim predavanjem. Okrogli mizi »Na delo na Dolenjsko? Zakaj pa ne!«, kjer so zanimivi sogovorniki med drugim razpravljali o privlačnosti dolenjske regije za zaposlovanje in o tem zakaj regija nudi dobre karierne priložnosti za kadre iz regije in zunaj nje. Na delavnici »Uspešno iskanje zaposlitve za mlade« so, predvsem mlajši, manj izkušeni iskalci zaposlitve, lahko pridobili koristne napotke in pojasnila za iskanje svoje zaposlitve. Na predavanju »Pripomočki za samostojno vodenje kariere« pa je Zavod za zaposlovanje obiskovalcem predstavil brezplačne pripomočke in orodja za samostojno vodenje kariere.

Karierni kotički, ki so v sklopu sejma potekali v avli Univerze v Novem mestu, so omogočali brezplačno osebno obravnavo vsakega obiskovalca. Pridobili so lahko profesionalne fotografije, preverili in izboljšali vsebino svojega življenjepisa ter opravili psihometrična testiranja za boljše poznavanje sebe in svojih prednosti.

 

Foto: Klavdija Žitnik

 

Nazaj