Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Uvodni sestanek ministra za finance s predstavniki gospodarstva in sindikatov

Uvodni sestanek ministra za finance s predstavniki gospodarstva in sindikatov

25.9.2018 - 24. 9. 2018 se je minister za finance dr. Andrej Bertoncelj na uvodnem sestanku srečal s predstavniki gospodarstva in sindikatov glede davčnih sprememb. Minister je napovedal celovito in preudarno iskanje rešitev v sodelovanju z vsemi socialnimi partnerji.

Po besedah ministra bodo k ukrepom pristopili celovito, preudarno, na osnovi natančnih izračunov in v sodelovanju z vsemi socialnimi partnerji. Minister je znova izpostavil, da hitrih sprememb ne bo in dodal, da bo treba rešitve iskati v okvirih javnofinančne nevtralnosti. 

S ciljem, da bo dosežen konsenz, je bil sestanek sklican v široki zasedbi, pogovori s socialnimi partnerji pa se bodo preko konstruktivnega dialoga nadaljevali v iskanju rešitev, sprejemljivih za vse strani.

O posameznih konkretnih rešitvah na sestanku še ni bilo mogoče govoriti, bodo pa pogovori v nadaljevanju najprej tekli o prenovi sistema obdavčitve nepremičnin in o razbremenitvi stroškov dela. »Pomembno je, da smo k stvari takoj pristopili in da so se aktivnosti tudi na tem področju začele«, je še poudaril minister.

Vir in foto: Odnosi z mediji, Ministrstvo za finance

Nazaj