Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Komunalni prispevki

Komunalni prispevek v Mestni občini Novo mesto

2.2.2010

V želji, da s skupnimi močmi poiščemo rešitve in konstruktivno pristopimo k reševanju omenjene problematike, smo danes pripravili razširjen sestanek z gospodarstveniki in MONM, na čelu z županom Alojzijem Muhičem. Namen srečanja je bil predstaviti stališča vezana na problematiko višine komunalnega prispevka in kako lahko MONM s spremembo odloka o odmeri komunalnega prispevka spodbudi nove investicije.

V prvem delu je Darja Plantan, vodja Oddelka za razvoj in premoženjske zadeve, izčrpno predstavila trenutno veljavni odlok in zakonske podlage. V nadaljevanju so gospodarstveniki predstavili svoj pogled in pričakovanje, da naj odlok bolj sledi realnemu stanju in da so začetni stroški investicije, kamor sodi tudi plačilo komunalnega prispevka, previsoki.

Sestanek, ki je potekal v konstruktivnem ozračju, smo zaključili s predlogi in pobudami, da se višino komunalnega prispevka po trenutno veljavnem odloku preveri na konkretnih primerih. MONM smo pozvali, da naj pred uveljavitvijo sprememb odloka, osnutek posreduje GZDBK, kjer bomo podali še svoje pripombe. Prepričani smo, da lahko s sodelovanjem in vključenostjo v pripravo sprememb odloka, prispevamo k večjemu razumevanju in boljši vsebini.

Nazaj