Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Veleposlanik Indije na obisku v Novem mestu

Veleposlanik Indije na obisku v Novem mestu

27.3.2019

Župan MO Novo mesto Gregor Macedoni je 26. marca na delovnem sestanku sprejel veleposlanika Republike Indije Param Jit Manna. Namen srečanja je bil krepitev stikov in iskanje možnosti za sodelovanje na gospodarskem in kulturnem področju. V sklopu obiska Novega mesta je veleposlanik s svojo delegacijo obiskal tudi Osnovno šolo Center, v začetku aprila pa bo obiskal še podjetje Krka.

Župan Gregor Macedoni je gostom opisal zgodovino Novega mesta in ključne novomeške dosežke na gospodarskem, kulturnem, izobraževalnem in športnem področju ter predstavil načrte za prihodnji razvoj občine. Pri tem sta se mu pridružila direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine Tomaž Kordiš in direktor Razvojnega centra Novo mesto Franci Bratkovič. Indijski delegaciji so predstavili tudi možnosti za sodelovanje na različnih področjih. 

Delegacija indijskega veleposlaništva v Sloveniji, ki so jo v Novem mestu sestavljali veleposlanik Param Jit Mann, gospodarski predstavnik na indijskem veleposlaništvu Ravi Kumar Jain in direktorica marketinga na indijskem veleposlaništvu Žaneta Statevska, je bila na obisku zainteresirana zlasti za navezavo stikov z novomeško občino, spoznati so želeli gospodarski in kulturni potencial ter novomeška podjetja. Julija lani je namreč indijsko veleposlaništvo začelo promocijsko poslovno turnejo po Sloveniji pod naslovom: ''Indija prodira naprej. Priložnosti za slovenska podjetja.'' Veleposlanik je izrazil upanje, da se vezi med Novim mestom in Indijo okrepijo tako na gospodarskem kot na kulturnem področju in izpostavil odprtost za sodelovanje. 

 

Vir in foto: www.novomesto.si

Nazaj