Gospodarska zbornica   Dolenjske in Bele krajine

Projekt POLET

Regijski posveti o inovativnem načinu spodbujanja učenja in izboljšanja medgeneracijskih odnosov

Regijski posveti o inovativnem načinu spodbujanja učenja in izboljšanja medgeneracijskih odnosov

12.11.2019

V okviru projekta POLET sta bila uspešno izvedena prva regijska posveta z naslovom ''Obratno mentorstvo v luči medgeneracijskega sodelovanja in staranja delovne sile'', in sicer 8. 11. 2019 v Velenju in 12. 11. 2019 v Novem mestu.

Obeh posvetov se je udeležilo okoli 50 udeleženk in udeležencev, ki so prisluhnili tudi primerom dobrih praks naslednjih podjetij: Veplas d. d., Turna d. o. o., BSH Hišni aparati d. o. o., ADRIA MOBIL, d. o. o. Novo mesto, KRKA, d. d., Novo mesto in TRIMO d. o. o.

V kolikor želimo izkoristiti prednosti mentorskih odnosov, je ključno, da formaliziramo obratno mentorstvo, saj se tako lažje spopadamo z medgeneracijskimi razlikami in odgovarjamo na demografske in generacijske izzive v okolju. Zagotovo pa je obratno mentorstvo tudi pomembno orodje za izboljšanje zavzetosti zaposlenih ter pridobivanje in ohranjanje talentirane delovne sile.

Vabimo še na tretji regijski posvet, ki bo potekal 22. 11. 2019 v Mariboru in kjer bodo primere dobrih praks predstavljala podjetja: Mikro+Polo d.o.o., Mark Metal d.o.o. in Kadring d.o.o. Prijavite se lahko na spletni strani: www.stajerskagz.si.

Gradivo strokovnjakinje dr. Žive Veingerl Čič je dostopno na spletni strani projekta POLET: https://projekt-polet.si/wp-content/uploads/2019/11/POLET-gradivo-regijski-posvet-1-MAIL.pdf


Spremljajte spletno stran projekta https://projekt-polet.si, kjer lahko izveste več o podobnih vsebinah.


Nazaj